top of page

 NIEUWS 2015

​Wilt u altijd direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Liesbeth?

Meld u dan aan op haar Facebook of Twitter pagina.

Foto: Hans Vink (MAX)
Met Marijn Brouwers in het Concertgebouw

Afgelopen vrijdag stond Marijn Brouwers in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam met zijn programma "Bon anniversaire - Marijn Brouwers zingt Aznavour". Marijn zocht de mooiste liederen van Aznavour uit en vertaalde deze in het Nederlands. Op zijn cd "La Bohème" mocht ik met Marijn het prachtige "Jij" (She) in duet zingen en naar aanleiding daarvan vroeg hij mij voor een gastoptreden in het Concertgebouw. Wat was het een mooie avond. Ik heb genoten, een dierbare herinnering.
Aan de vooravond van dit optreden waren we samen te gast in het tv-programma "Tijd voor Max". Daar werd deze prachtige foto gemaakt door huisfotograaf Hans Vink.

 

(Dit bericht is geschreven op 15 december 2015).

In het theater: "Het Amsterdam van Liesbeth List"

Zondag 8 november om 15.00 uur treedt Daan Bartels op in het Zonnehuis in Amsterdam Noord met de voorstelling "Het Amsterdam van Liesbeth List". Nadat hij eerder wandelingen organiseerde langs plekken in de stad die een belangrijke rol hebben gespeeld in mijn leven, vertelt hij nu in het theater over de band die ik met Amsterdam heb, waarbij Alice Rientjes en Hubert-Jan Horrocks mijn liederen zingen.
Op zondag 22 november 2015 om 15.00 uur is er een tweede voorstelling in het Haagse theater Dakota.

 

(Dit bericht is geschreven op 3 november 2015).

Tatoeages Luuk de Graauw
Frank Govers - Van Tiel tot toonaangevend

Op 21 oktober open ik de tentoonstelling "Frank Govers - Van Tiel tot toonaangevend", die van 22 oktober t/m 24 januari 2016 te bezoeken is in het Flipje en Streekmuseum Tiel. 
Ik ben een groot bewonderaar van de creaties van deze geweldige, flamboyante couturier en heb jarenlang zijn prachtige ontwerpen, zowel privé als op het toneel, gedragen.
Op de tentoonstelling zijn dan ook diverse Govers jurken van mij te bewonderen. 
  
 

(Dit bericht is geschreven op 30 september 2015).

Echo_Koos Breukel
5-dvd box "Heb het leven lief" opnieuw verkrijgbaar

Eindelijk ..... het is zover! Mijn 5-dvd box "Liesbeth List - Heb het leven lief" wordt opnieuw uitgebracht.
Een overzicht van ruim 11 uur prachtig beeldmateriaal, met bijzondere shows en fragmenten uit mijn carrière tussen 1964 en 2008.
De shows van Bob Rooijens, vele liederen met Ramses, duetten met o.a. Whitney Houston en Charles Aznavour, filmpjes met Monty Python, Jacques Brel, heerlijk om weer terug te zien.
Lange tijd was de dvd-box helaas niet meer verkrijgbaar, maar vanaf 20 oktober a.s. is deze weer te bestellen bij diverse webwinkels en bij uitgeverij Just. En natuurlijk heb ik hem ook bij mij in de theaters.

 

(Dit bericht is geschreven op 28 september 2015).

Echo_Koos Breukel
Extra "Echo" concert in België!

Goed nieuws voor alle Belgische fans! Naast het eenmalige "Echo" concert dat ik met mijn band op 18 oktober in Paradiso ga geven, hebben we besloten om ook naar Antwerpen te komen. Op 23 oktober staan we in de Elckerlyc en de kaartverkoop is begonnen.
Natuurlijk komt ook Frank Boeijen mee om zijn duetten met mij die op de cd staan te zingen.
Daarnaast zal ik tijdens het concert ook duetten zingen met Lucas Van den Eynde en Jackobond.

In de aanloop naar de concerten in Paradiso en de Elckerlyc, vinden er in Nederland enkele try-outs plaats. Deze staan aangekondigd op de Nieuwspagina, onder "Openbare optredens"

 

(Dit bericht is geschreven op 15 juni 2015).

SeniorPride
SeniorPride 2015

SeniorPride organiseert op 30 juli a.s. weer een bijzondere muzikale revue op de gracht bij het Paleis van de Weemoed in Amsterdam (Oudezijds Voorburgwal 15). Het jaarlijks unieke eerbetoon tijdens de Amsterdamse Gay Pride, speciaal (maar niet alleen!) aan de roze senioren, zal die dag plaatsvinden tussen 18.00 en 23.00 uur.
Tijdens dit feest kunt u o.a. genieten van dj Ronnie Retro, pianist George Beentjes, tenoren Willem Aless en René Martijn, sopraan Wiebke Göetjes en de matrozen van Sailor Tap dance. Om ca. 21.00 uur geef ik er met mijn band een concert. De avond wordt stijlvol afgesloten met het Carnaval de Travestie.
De SeniorPride wordt mogelijk gemaakt door Amsterdam Gay Pride en Gay Care Amsterdam.
De toegang is gratis. Komt allen!

 

(Dit bericht is geschreven op 14 juni 2015).

Dick Holthaus overleden

Afgelopen weekend is in Marbella modeontwerper Dick Holthaus overleden. Holthaus werkte in zijn jonge jaren veel in Milaan en in Amsterdam bij Max Heijmans. In 1951 opende hij zijn eigen hoedenzaak. Ook was Holthaus de eerste Nederlandse couturier die herenmode ging ontwerpen. Hij deed alles op zijn gevoel en heeft nooit een mode opleiding genoten. In de jaren 60 en 70 heeft Dick Holthaus regelmatig theaterkleding voor mij ontworpen, waaronder de prachtige witte jurk, met mijn initialen LL. Ook het mooie fluwelen jasje met gouden knopen, dat ik draag op de coverfoto van de cd "Echo" (50 jaar oud!!) is van zijn hand.
Dick Holthaus is 86 jaar geworden.

 

(Dit bericht is geschreven op 9 juni 2015).

Met fotograaf Koos Breukel
CD release én concert in Paradiso!

Het is zo ver! Vanaf vandaag is mijn nieuwe cd "Echo" overal verkrijgbaar. Het is zo waanzinnig mooi geworden. Wat ben ik trots! Dank aan al mijn vrienden die mee hebben gewerkt aan dit prachtige avontuur. En de geweldige foto's van fotograaf Koos Breukel. De foto's zijn genomen in een hal van de Nederlandse Droogdok Scheepvaart Maatschappij in Amsterdam Noord en een paar bij mij thuis.

En .... er komt een "Echo" concert in Paradiso, op zondag 18 oktober.
De kaartverkoop start zaterdag 23 mei om 10.00 uur. De tickets zijn via deze link te bestellen.

 

(Dit bericht is geschreven op 22 mei 2015).

Tandem
Reprise Tandem

Tandem, het programma waarmee Annemarie Oster en ik het afgelopen seizoen in de theaters te zien was, gaat in de reprise. Ook in het theaterseizoen 2015-2016 gaan wij weer samen door het land. Uiteraard ook nu weer met begeleiding van Ton Snijders en Peter van Benthem. 
In Tandem draagt Annemarie columns voor uit haar groete oeuvre en ik zing daar de liederen bij.
Op de Tandem-pagina staat de speellijst.

 

(Dit bericht is geschreven op 20 mei 2015).

Tatoeages Luuk de Graauw
Tatoeages

Afgelopen zaterdag, na de laatste voorstelling van dit seizoen van Tandem, ben ik bijzonder aangenaam verrast door Luuk de Graauw. Luuk is al jaren een groot liefhebber van het repertoire van Ramses en mij en het betekent veel voor hem. Enkele maanden geleden heeft Luuk besloten om onze namen op zijn polsen te laten tatoeëren. Ik vind dit zo bijzonder en fantastisch en ik ben zeer vereerd. Dank je wel. 
Luuk: "Deze draag ik met trots. Dankzij de tatoeages bent u vaak onderwerp van gesprek. Met liefde en plezier deel ik uw verhalen en praat ik over u en Ramses. Er zal nog vaak op u geproost worden en uw chansons zullen hard (en in mijn geval ietwat vals) meegezongen blijven worden. Bedankt voor alles wat u heeft gegeven en bij voorbaat dank ik u voor het nieuwe album dat er aan komt." 

 

(Dit bericht is geschreven op 4 mei 2015).

Echo
"Echo" - mijn nieuwe cd!

Groot nieuws: op 22 mei a.s. verschijnt mijn nieuwe cd "Echo"! Het is een heel bijzonder album geworden met liederen van Ramses die ik heb uitgekozen op de teksten, ze moesten ook over mijzelf kunnen gaan. Toen ik eraan werkte realiseerde ik me nog eens hoe goed de teksten en composities van Ramses zijn, die blijven ook overeind zonder zijn prachtige stem. Op de cd staan ook enkele duetten. Met Frank Boeijen zing ik "Duet" en "We verschillen niet", met Peter van Benthem "Samen"en "Ik betaal" zing ik samen met ...... rapper Typhoon!
Ramses zelf is ook te horen in een live medley uit 2004. Deze cd is een initiatief van Menno Timmerman, de laatste manager van Ramses, en de productie was in handen van Ton Snijders en Lené te Voortwis. Kijk hier voor meer informatie over de cd.

 

(Dit bericht is geschreven op 21 april 2015).

Hersenstichting Nederland
Geef om je hersenen


Op woensdag 15 april zendt Omroep Max om 21.25 uur op NPO1 de live-uitzending "Geef om je hersenen" uit. In deze tv-show vraagt de Hersenstichting aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. De Stichting maakt wetenschappelijk hersenonderzoek mogelijk en werkt zo aan de toekomst van de patiënt van morgen, maar ook aan die van nu. De presentatie is in handen van Charles Groenhuijsen en Leontien Borsato. Ook vele bekende Nederlanders werken mee aan de uitzending, zoals o.a. Jan Mulder, Bart Chabot, Joke Bruijs en Rob Trip. Muzikale optredens zijn er van Jan Dulles, Angela Groothuizen en Van Dijk Hout.
Samen met Frank Boeijen zal ik "De Verzoening" zingen.

 

(Dit bericht is geschreven op 14 april 2015).

Job Bovelander
Job Bovelander wint de Liesbeth List Jeunes Artistes prijs 2015


Acteur en zanger Job Bovelander (25) won zondag 15 maart, tijdens het prestigieuze Concours de la Chanson in het Haagse Dilligentia, de"Liesbeth List Jeunes Artistes prijs". Hij zong tijdens het Concours de nummers "L'important c'est la rose" (Gilbert Becaud) en "Casser la Voix" (Patrick Bruel).
Als vijftienjarige jongen was Job al te zien in het tv-programma "Una voce particulare". De afgelopen jaren speelde hij in de musicals "De Jantjes" en "Op hoop van zegen".  Als acteur is hij dit najaar te zien in de tv serie "Dokter Tinus". Momenteel staat Job Bovelander, samen met Philippe Elan, Renée van Wegberg en pianist Nico van der Linden, in het theaterprogramma "Vivre la France". 
Het Concours de la Chanson werd dit jaar voor de 31e keer gehouden. Eerdere edities waren een springplank voor de carrières van o.a. Sjors van der Panne, Wende Snijders en Alderliefste.

 

(Dit bericht is geschreven op 16 maart 2015).

Sjors van der Panne. Foto:Anouck Wolff
Sjors van der Panne: ga hem zien!


Vorige week bezocht ik een van de concerten van Sjors van der Panne en was hevig onder de indruk van Sjors' prestatie. Zingen zonder gebaartjes en een lied echt beleven terwijl je het zingt. Dat kunnen er niet zo veel.
Sjors van der Panne kan dat wél! Ik zag het hem doen in een uitverkocht Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, waar iedereen in het publiek door had dat er iets fenomenaals gebeurde. Behalve eigen liedjes, zong deze energieke jongeman liederen van Boeijen, Shaffy en Brel (en zelfs mijn lijflied "Heb het leven lief"). En hoe! Als Sjors een lied zingt, dan is hij dat lied. En dat is heel erg knap.
Op 7 mei a.s. treedt Sjors opnieuw op in het Koninklijk Concertgebouw. De reacties op zijn eerste vijf uitverkochte concerten zijn zo overweldigend, dat besloten is om een extra concert aan de reeks toe te voegen. De kaartverkoop start donderdag 5 maart om 10.00 uur. Lieve mensen: ga hem zien!

 

(Dit bericht is geschreven op 4 maart 2015).

TV Beelden 2015
3 TV-Beelden voor "Ramses"!


De tv-serie "Ramses" is de grote winnaar van de TV-Beelden 2015. De serie over het leven van Ramses heeft maandag 2 maart jl. drie TV-Beelden gewonnen. En ik mocht er bij zijn.
"Ramses" werd bekroond als 'beste dramaserie', Maarten Heijmans als Ramses voor 'beste hoofdrol' en Noortje Herlaar als mij voor 'beste bijrol'. De TV-Beelden is sinds vorig jaar de opvolger van de Gouden Beelden  en de Beeld & Geluid Awards. Vakgenoten bepalen de winnaars.
"Ramses" was begin 2014 te zien bij de Avro. De serie werd al eerder bekroond met de Zilveren Nipkowschijf 2014 én de Prix Europe 2014! Maarten Heijmans ontving voor zijn hoofdrol het Gouden Kalf 2014 voor beste acteur en Marnie Blok ontving de Zilveren Krulstaart voor het scenario.
Ik ben zo vreselijk trots op alle mensen die zo hard aan deze serie hebben gewerkt!!

 

(Dit bericht is geschreven op 3 maart 2015).

1972 En Public_Tros
Opening Second Stage Vintage!


Op maandag 16 februari jl. heeft Liesbeth List in Hoevelaken de showroom van Secons Stage Vintage geopend. Het internetbedrijf verkoopt houte couture kleding en schoenen gedragen door bekende Nederlanders, zoals Ruth Jacott, Sandra Reemer, Liesbeth List, Liz Snoijink, Mariska van Kolck, Annemarie Oster en anderen. Nadat Liesbeth de opening had verricht, kon een ieder de prachtige kleding van ontwerpers als Frank Govers, Ronald Kolk, Addy van de Krommenakker, Edgar Vos, Mart Visser, Frans Molenaar en nog vele anderen bewonderen. Liesbeth voelt zich vooral "een trotse moeder en is blij dat haar kleding op deze manier een tweede leven krijgt". Second Stage Vintage is opgericht door de vriendinnen Elisah Baijens en Vera & Elza Luijendijk. Elisah is de dochter van Liesbeth en Vera en Elza werken al jaren als internationale modellen. In de showroom in Hoevelaken is het mogelijk om (op telefonische afspraak) de kleding en schoenen te bekijken en te passen. RTL Boulevard heeft een mooi item over de opening gemaakt.
Op de foto (Maureen van Goethem) staan van links naar rechts: Liesbeth List, Elisah Baijens, Annemarie Oster, Vera Luijendijk, Mariska van Kolck en Sandra Reemer.

 

(Dit bericht is geschreven op 18 februari 2015).

Dichter en zanger Rod McKuen overleden


Na een lang ziekbed is op 29 januari jl. de dichter en zanger Rod McKuen overleden.
Rod McKuen maakte in de jaren 50 en 60 naam als dichter. Zijn bundels en platen werden wereldwijd meer dan 40 miljoen keer verkocht, wat hem een van de populairste dichters ooit maakt. Daarnaast was McKuen acteur en singer-songwriter. Hij bracht zelf meerdere albums uit en schreef liederen voor Johnny Cash en Frank Sinatra. Begin jaren 70 werd hij ook in Nederland populair. Hij scoorde zelfs enkele nummer 1 hits, waaronder "Soldiers who want to be heroes". In 1972 heb ik samen met hem het Engelstalige dubbelalbum "Two against the morning" opgenomen. Naar aanleiding van dit album heeft de Tros destijds de tv special "En public" van ons uitgezonden. Foto: Tros Beeldarchief.

 

(Dit bericht is geschreven op 30 januari 2015).

Foto: John Meskens
Ellie Lust & Liesbeth List
Opening Gay Care Lounge Amsterdam


Gisteren had ik de eer om de opening te mogen te doen van de Gay Care Lounge in de Tweede Rozendwarsstraat in Amsterdam. Net als Hans van Manen, woordvoerder van de Politie Amsterdam Ellie Lust (met mij op de foto), Erwin Olaf, Andre van Duin en Boris Dittrich ben ik ambassadeur van Gay Care Amsterdam, de thuiszorgorganisatie voor oudere homo's, lesbiennes en de hele LGBT gemeenschap in Amsterdam en omgeving. Deze organisatie ondersteunt de doelgroep door middel van gezelschap, begeleiding, verzorging en verpleging bij het zelfstandig blijven leven in eigen huis. Anno 2015 zijn de meeste mensen gewend om "uit de kast" te zijn en om hun eigen levensstijl te hebben die ze, als ze ouder worden, niet meer willen opgeven. En als je zorg nodig hebt, wil je zeker weten dat je ondersteund wordt door een organisatie die deze keuze volledig ondersteunt. De nu geopende lounge is niet alleen een informatiecentrum voor zorg en welzijn van de doelgroep, maar ook een ontmoetingspunt met activiteiten.
Foto van de opening: John Melskens.

 

(Dit bericht is geschreven op 23 januari 2015).

TV Privé 1975
MAX TV Wijzer verplaatst


Door de verschrikkelijke situatie in Parijs is vrijdag vanzelfsprekend de uitzending van MAX TV Wijzer komen te vervallen. In deze uitzending haalde showbizzjournalist  Henk van der Meyden herinneringen op aan zijn  tv programma "TV Privé". Hij ontmoet Liesbeth List in theater Spant, in Bussum.
Omroep Max heeft de aflevering verplaatst naar afgelopen zaterdag, maar gelukkig is er morgen 13 januari een herhaling. NPO1 om 16.19 uur.
Ook is de uitzending al online te bekijken.

 

(Dit bericht is geschreven op 12 januari 2015).

Tandem
De tandem gaat weer rijden!


Na een korte pauze gaan Annemarie Oster en ik volgende week weer verder met ons theaterprogramma "Tandem".  Tot begin mei komen wij nog in vele theaters in het land. De afgelopen maanden kregen we overal fantastische reacties en fijne recensies. We zijn er blij mee!
We starten nu weer in Amsterdam, in het Betty Asfalt Complex. De avond was zo snel uitverkocht, dat we hebben besloten om op woensdag 15 januari een extra voorstelling te geven. Wilt u er heen? Reserveer dan snel bij het Betty Asfalt theater. De speellijst met de andere theaters kunt u hier vinden.
We hopen u weer gauw in één van de theaters te zien!

 

(Dit bericht is geschreven op 8 januari 2015).

TV Privé 1975
Herinneringen van Henk van der Meyden & Liesbeth List


Journalist Henk van der Meyden presenteerde in de jaren 70 de talkshow "TV Privé". In dit progamma wist hij interessante nieuwtjes te ontfutselen van bekende Nederlanders. "TV Privé" heeft een grote invloed gehad op de carrière van menig artiest, waaronder die van Liesbeth List. Liesbeth was op 13 februari 1975 te gast in het programma en vertelde uitgebreid over haar privéleven. Nu, in 2015, ontvangt Koost Postema Henk en Liesbeth in theater "Spant" en praat met hen over de televisie van toen en nu. Het wordt een zeer bijzonder weerzien, met prachtige oude opnames. Max TV wijzer, vrijdag 9 januari 16.15, NPO 1.  
 

(Dit bericht is geschreven op 6 januari 2015).

Jurk van Edgar Vos
Second Stage Vintage


Sinds enkele dagen zijn een aantal van mijn couture stukken te koop via de website Second Stage Vintage. Onder andere van Frank Govers, Ronald Kolk en Edgar Vos. Ook de jurk die ik droeg op de cover van de cd "List" en de 5 dvd-box "Heb het leven lief" gaat in de verkoop. Naast couture kleding van mij, is er ook kleding te koop van o.a. Ruth Jacott, Sandra Reemer, Mariska van Kolk en diverse andere bekende Nederlanders.
Mijn dochter Elisah is dit initiatief gestart met haar vriendinnen Elza en Vera Luijendijk. Trotse moeder!! 

 

(Dit bericht is geschreven op 22 november 2014).

bottom of page