Liesbeth 80 - Jubileumjaar

12 december 2021, de 80e geboortedag van mijn moeder Liesbeth List. Helaas heeft ze deze mooie leeftijd niet mogen bereiken.
Liesbeth heeft een prachtige carrière van ruim 55 jaar mogen beleven, met vele hoogtepunten en ontmoetingen over de gehele wereld.

Omdat ik met mijn moeders 80e geboortedag erg graag iets voor haar trouwe fans en bewonderaars wilde doen, zijn we in het archief gedoken en hebben vele bekende en onbekende juweeltjes gevonden van haar prachtige wereldreis.
We hebben toen besloten om niet alleen haar 80e geboortedag te vieren, maar er gelijk een mooi jubileumjaar (met vele verrassingen) van te maken.
We kunnen nog niet alles verklappen, maar een aantal activiteiten staan al vast:

Op 4 december (2021) was de lancering van de cd "Liesbeth List - Paarlen van dauw". Kijk hier voor meer informatie en de inhoud van de cd.
Een cd waarop Liesbeth live liederen vertolkt van Jacques Brel, tussen 1967 en 2017. Alle liederen zijn afkomstig van theateroptredens uit haar eigen archief. Deze exclusieve CD is uitgebracht in een zeer beperkte oplage van slechts 300 stuks en is alleen verkrijgbaar via de webshop op: www.liesbethlist.nl.

Op 12 december is Liesbeth's geboortedag gevierd met een zeer bijzonder eerbetoon. Een munt! Lees hier meer.

Ook op 12 december 2021 verscheen de cd-single "Tu as le cœur qui change", een opname uit 1968 en nog nooit eerder uitgebracht.
In januari was de release van de single "Chanson pour un homme" en in februari lanceren we voor deze cd-set een prachtig, postuum duet!
Deze singles zijn de eerste 3 in een reeks van 12 zeer exclusieve opnames, waarvan er dit jaar elke maand een nieuwe zal worden uitgebracht en die alleen als complete set te bestellen zijn via de SHOP op deze site.

Eind november 2022 wordt het Jubileumjaar afgesloten met de release van een prachtige 3-cd box met de titel: "Liesbeth List - Wereldreis".
In het privé archief van Liesbeth (al jaren in beheer van Paul Pestman) zijn enorm veel prachtige opnames gevonden zodat wij, in samenwerking met Universal, een mooie cd-box hebben kunnen samenstellen die zij gaan uitbrengen. Een box met zeer bijzondere opnames. Van de circa 70 liederen zijn er vele nog nooit eerder op cd verschenen of zelfs nog nooit eerder uitgebracht.
Het zijn o.a. vertalingen van bekende nummers (zelfs in het Spaans!), buitenlandse nummers, Nederlandse nummers die de plaat niet gehaald hebben en enkele duetten.
Niet alle liederen van de cd-singles uit de speciale set zullen op deze 3-cd box worden opgenomen.

Op 17 juni 2022 is de officiële opening van het Liesbeth Listpad op Vlieland.
Als eerbetoon aan mijn moeder, die op Vlieland opgegroeide, besloot het college van burgemeester en wethouders de naam van het "Torenpad" te wijzigen in “Liesbeth Listpad”. Het voetpad loopt vanaf de rondweg om het dorp naar de vuurtoren. 
17 juni was in 1973 de dag dat Hare Majesteit Koningin Juliana de wijziging van de naam Elisabeth Dorathea Driessen in Liesbeth List goedkeurde.

Elisah Baijens
November 2021 (Update 23 januari 2022)

Schermafbeelding 2021-11-16 om 11.19.08.png
Schermafbeelding 2021-11-15 om 20.41.14.png