Liesbeth 80 - Jubileumjaar

12 december 2021, de 80e geboortedag van mijn moeder Liesbeth List. Helaas heeft ze deze mooie leeftijd niet mogen bereiken.
Liesbeth heeft een prachtige carrière van ruim 55 jaar mogen beleven, met vele hoogtepunten en ontmoetingen over de gehele wereld.

Omdat ik met mijn moeders 80e geboortedag erg graag iets voor haar trouwe fans en bewonderaars wilde doen, zijn we in het archief gedoken en hebben vele bekende en onbekende juweeltjes gevonden van haar prachtige wereldreis.
We hebben toen besloten om niet alleen haar 80e geboortedag te vieren, maar er gelijk een mooi jubileumjaar (met vele verrassingen) van te maken.
We kunnen nog niet alles verklappen, maar een aantal activiteiten staan al vast:

Op 4 december is de lancering van de cd "Liesbeth List - Paarlen van dauw". Kijk hier voor meer informatie en de inhoud van de cd.
Een cd waarop Liesbeth live liederen vertolkt van Jacques Brel, tussen 1967 en 2017. Alle liederen zijn afkomstig van
theateroptredens uit haar eigen archief. Deze exclusieve CD wordt uitgebracht in een zeer beperkte oplage van slechts 300 stuks en is alleen verkrijgbaar via de webshop op: www.liesbethlist.nl.

Op 12 december wordt Liesbeth's geboortedag gevierd met een zeer bijzonder eerbetoon. Dat maken we na die tijd bekend.

Ook op 12 december verschijnt de cd-single "Tu as le cœur qui change", geschreven door Johny Rech. Dit lied is in 1968 opgenomen en is nog nooit eerder uitgebracht.
Deze cd-single is de eerste van een reeks van 12 singles en te bestellen via de SHOP.

Op 1 december 2022 wordt het Jubileum jaar afgesloten met de release van een prachtige 3-cd box met de titel: "Liesbeth List - Wereldreis".
In het privé archief van Liesbeth (al jaren in beheer van Paul Pestman) zijn enorm veel prachtige opnames gevonden zodat wij, in samenwerking met Universal, een mooie cd-box hebben kunnen samenstellen die zij gaan uitbrengen. Een box met zeer bijzondere opnames. Van de ongeveer 70 liederen zijn er 28 nog nooit eerder op cd verschenen en 29 zelfs nog nooit eerder uitgebracht.
Het zijn o.a. vertalingen van bekende nummers (zelfs in het Spaans!), buitenlandse nummers, Nederlandse nummers die de plaat niet gehaald hebben en enkele duetten, waaronder met Benny Neyman en Thérèse Steinmetz.

In de aanloop naar deze 3-cd box en ter ere van dit jubileumjaar zal er vanaf 12 december elke maand, rond de 12e, een lied op single worden uitgebracht. Te beginnen met "Tu as le cœur qui change". De singles zijn te bestellen via de SHOP.

Elisah Baijens
November 2021

 

Schermafbeelding 2021-11-16 om 11.19.08.png
Schermafbeelding 2021-11-15 om 20.41.14.png