top of page

Liesbeth 80 - Jubileumjaar

12 december 2021, de 80e geboortedag van mijn moeder Liesbeth List. Helaas heeft ze deze mooie leeftijd niet mogen bereiken.
Liesbeth heeft een prachtige carrière van ruim 55 jaar mogen beleven, met vele hoogtepunten en ontmoetingen over de gehele wereld.

Omdat ik met mijn moeders 80e geboortedag erg graag iets voor haar trouwe fans en bewonderaars wilde doen, zijn we in het archief gedoken en hebben vele bekende en onbekende juweeltjes gevonden van haar prachtige wereldreis in de muziek.
We hebben toen besloten om niet alleen haar 80e geboortedag te vieren, maar er gelijk een mooi jubileumjaar van te maken.

Op 4 december (2021) was de lancering van de cd "Liesbeth List - Paarlen van dauw". Kijk hier voor meer informatie en de inhoud van de cd.
Een cd waarop Liesbeth live liederen vertolkt van Jacques Brel, tussen 1967 en 2017. Alle liederen zijn afkomstig van theateroptredens uit haar eigen archief. Deze exclusieve CD werd uitgebracht in een zeer beperkte oplage. Er zijn nog enkele verkrijgbaar in de webshop.

Op 12 december is Liesbeth's geboortedag gevierd met een zeer bijzonder eerbetoon. Een munt! Lees hier meer.

Ook op 12 december 2021 verscheen de cd-single "Tu as le cœur qui change", een opname uit 1968 en nog nooit eerder uitgebracht.
Deze cd-single was het startschot van 12 exclusieve opnames, die elke maand (rond de 12e) werden uitgebracht. 

Op 17 juni 2022 is de officiële opening van het Liesbeth Listpad op Vlieland. 
Als eerbetoon aan mijn moeder, die op Vlieland opgegroeide, besloot het college van burgemeester en wethouders de naam van het "Torenpad" te wijzigen in “Liesbeth Listpad”. Het voetpad loopt vanaf de rondweg om het dorp naar de vuurtoren. De (officiële) datum 27 juni was in 1973 de dag dat Hare Majesteit Koningin Juliana de wijziging van de naam Elisabeth Dorathea Driessen in Liesbeth List goedkeurde. Het naambord werd onthuld door Liesbeth's kleindochter Lìlah Baijens.

Ook zou er door platenmaatschappij Universal in het jubileumjaar een 3-cd box worden uitgebracht. Door allerlei externe oorzaken is dit hen helaas niet gelukt. 
Deze 3-cd is nu naar verwachting eind 2023 verkrijgbaar en heeft als titel "Wereldreis". 
In het privé archief van Liesbeth (al jaren in beheer van Paul Pestman) zijn vele prachtige opnames gevonden waarvan wij, in samenwerking met Universal, een mooie cd-box hebben kunnen samenstellen. Een box met zeer bijzondere opnames.
Vele liederen zijn nog nooit eerder op cd verschenen of zelfs nog nooit eerder uitgebracht.
Het zijn o.a. vertalingen van bekende nummers (zelfs in het Spaans!), buitenlandse nummers, Nederlandse nummers die de plaat niet gehaald hebben en ook enkele duetten.

Uiteraard is er ook op deze cd's ruimte voor enkele van Liesbeth's  grote hits.

Omdat de 3-cd box "Wereldreis" een grote vertraging op zou lopen, hadden we besloten om in eigen beheer een extra cd uit te brengen, met nog niet eerder verschenen nummers. De cd "Liesbeth List - Voor altijd" is een mooi tijdsbeeld geworden, met een mix van studio opnames en live gezongen nummers. Ook deze cd is te bestellen via de webshop.

Elisah Baijens.

Schermafbeelding 2021-11-16 om 11.19.08.png
Schermafbeelding 2021-11-15 om 20.41.14.png
20211212 Munt 18 Ziver High-res.jpg
Website cd Voor altijd cover 01.jpg
bottom of page