top of page

Dvd Box 'Heb het leven lief​​'

De 5-DVD box "Heb het leven lief - een overzicht van ruim 40 jaar Liesbeth List" geeft een zeer brede kijk op het bijzondere oeuvre van Liesbeth List. In 641 minuten (bijna 11 uur), neemt zij u mee op reis door haar omvangrijke carrière.
Liesbeth List heeft samen met Paul Pestman, die haar archief beheert, het materiaal voor deze unieke box samengesteld. De box is een uitgave van Just Entertainment BV, i.s.m. Beeld en Geluid in Hilversum.

Lees hier een interview met Paul Pestman. En bekijk ook de trailer van de dvd-box!

De eerste DVD bevat 4 shows van Bob Rooyens. Hij staat bekend als een van de eerste echte Nederlandse televisiemakers. Al sinds de ‘oertijd' van het medium regisseert, produceert, schrijft en bedenkt hij programma's voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Op zijn palmares prijken diverse producties waarin een hoofdrol is weggelegd voor Liesbeth List. Op deze DVD staan de internationaal met vele prijzen bekroonde tv show "Liesbeth List" uit 1969, Hartenvrouw (1972), "Liesbeth List zingt Charles Aznavour" (1977) en de eveneens meermaals bekroonde special "Liesbeth en Ramses" uit 1981.

Liesbeth vormde in haar carriere vele malen het stralende middelpunt van de meest uiteenlopend tv specials. Op de tweede DVD is een viertal ervan bijeengebracht. De eerste productie dateert uit de begintijd van haar carriere: "Liesbeth List Internationaal" (1966) in ontroerend zwart-wit en geheel opgenomen op Vlieland, het eiland waar haar pleegvader vuurtorenwachter was. Aangenaam curieus is "Liesbeth" (1973) van de KRO, een tv show met onder andere de beroemde filmpjes met Jacques Brel, Ton van Duinhoven en, geloof het of niet, Monty Python! De beide andere specials op deze DVD zijn "De show van de maand" (1985), waarin ook het duet met Whitney Houston is opgenomen en de in 1988 uitgezonden live registratie van het "Starfestival" in Knokke, waar Liesbeth begeleid wordt door de Jan Rietman Superband.
 

 

Behalve een begenadigd zangeres is Liesbeth List eveneens een verdienstelijk actrice. Haar acteertalent komt in beeld op de derde DVD.
Naast "de Liefdeswacht" met Ramses Shaffy uit 1974 en de televisiefilm "Een heel dun laagje goud" met Robert Long uit 1977, is er ook de aflevering "La vie en rose" van de komedie "Zonder Ernst" (1998) te zien. Hierin speelt Liesbeth, naast Ellen Vogel en Sjoukje Hooymaayer, een docente Frans.

De DVD is aangevuld met 5 bonusfragmenten, waarin u o.a. kunt zien hoe Liesbeth een klassiek nummer van Händel vertolkt in de speelfilm "Mysteries" met Rutger Hauer en ze in enkele kolderieke sketches met Gerrie van der Klei speelt.


Op de vierde en vijfde DVD staan vele optredens van Liesbeth in binnen- en buitenlandse televisieprogrammas. Totaal 62 fragmenten. Van het allereerste optreden voor de televisie in 1964 tot aan het ontroerende "Het is over" in 2008. Uiteraard is de samenwerking met Ramses Shaffy goed vertegenwoordigd in deze DVD collectie. Hij loopt tenslotte als een rode draad door de carrière van Liesbeth.

 

 

 

Tot slot is deze prachtige box aangevuld met een boekje met bijna 250 foto's uit het leven van Liesbeth, een hernieuwde biografie en een bijzonder uitgebreid carrière overzicht.Liesbeth List - "Heb het leven lief"
Release:  10 november 2008
Re-release: 20 oktober 2015 (zonder fotoboek)

 

bottom of page