top of page

Verborgen Verleden

Zondag 6 februari 2011:
Liesbeth gaat op zoek naar haar voorouders in het NTS-televisieprogramma 'Verborgen Verleden'.

 


Bekende Nederlanders gaan bewust samen op zoek in Verborgen Verleden naar hun familiegeschiedenis. De voorouders die zij in hun stamboom tegenkomen hebben allemaal een eigen verhaal, dat ook iets vertelt over de persoonlijkheid van de hoofdpersonen zelf. Die verhalen voeren hen naar tal van plaatsen in binnen- en buitenland, leiden tot ontmoetingen met nieuw ontdekte familieleden en verrassen met onthullingen over voorouders die soms zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal.


Liesbeth List werd als zangeres al jong beroemd door haar samenwerking met Ramses Shaffy. Later waren haar interpretaties van het werk van Jacques Brel, Mikis Theodorakis en Édith Piaf heel succesvol.

 


Nu is Liesbeth vooral op zoek naar zichzelf. Ze heeft één fundamentele vraag bij het begin van haar zoektocht naar haar familiegeschiedenis: Wie ben ik? Ze komt daar stukje bij beetje achter naarmate ze meer te weten komt over haar ouders en voorouders.

 


Te beginnen bij haar moeder die, getraumatiseerd door de ellende van het Jappenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog, zelfmoord pleegt als Liesbeth nog maar vijf jaar is. Verder terug in het verleden vindt Liesbeth steeds meer voorouders, in wie ze bepaalde eigenschappen herkent van zichzelf: trots, doorzettingsvermogen en moed.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: NTR/Lindy Delmee.

bottom of page