top of page

Uitgifte Koninklijke Nederlandse Munt

De Koninklijke Nederlandse Munt heeft een exclusieve herdenkingsmunt geslagen voor de zangeres Liesbeth List. Liesbeth overleed op 25 maart 2020, tijdens de Coronaperiode.
 
Op 13 december, tijdens het televisieprogramma "Tijd voor Max", een dag na de 80e geboortedag van Liesbeth List, is door vriend, theaterproducent en entertainmentdeskundige Albert Verlinde aan Elisah, het eerste exemplaar overhandigd.
Met deze uitgifte wil de Koninklijke Nederlandse Munt een postuum eerbetoon brengen aan deze onvergetelijke Nederlandse artiest, met een (inter)nationale carrière die ruim 55 jaar besloeg.

Elisah: "Ik vind het een eer dat de Koninklijke Nederlandse Munt op deze manier stilstaat bij de carrière van mijn moeder. Tijdens het productieproces heb ik geprobeerd het ontwerp zo veel mogelijk in de stijl van mijn moeder te houden. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Ik weet zeker dat zij hier blij mee zou zijn geweest."

Ontwerp en oplage

Op de voorzijde van de uitgifte staat een klassiek portret van Liesbeth zoals we haar het beste kennen: met het haar in een lange bob met pony.
Op de keerzijde staat het silhouet van een zingende List met op de achtergrond het reliëf van een vinylplaat.

Er worden twee varianten van de uitgifte uitgegeven: een penning in coincard en een zilveren uitgifte. Bij de zeer exclusieve zilveren uitgifte is de vinylplaat op de keerzijde zwart gekleurd.

Deze uitgifte is strikt beperkt tot slechts 80 exemplaren, symbolisch voor de 80e geboortedag van Liesbeth en wordt geleverd in een doosje met afbeeldingen van LP-hoezen van Liesbeth's belangrijkste werk. De Liesbeth List-munten zijn verzamelaarsitems van hoge kwaliteit en geen wettig betaalmiddel.

De uitgiften zijn strikt gelimiteerd en direct te bestellen op www.knm.nl/liesbethlist
De exclusieve Zilveren Munt was al binnen één dag uitverkocht! 

Liesbeth List munt
Coincard Liesbeth List
Zilveren munt Liesbeth List
bottom of page