top of page

Liesbeth 80 - 12 Singles

Op 12 december 2021 zou Liesbeth List 80 jaar zijn geworden. Omdat er in Liesbeth haar privé archief zo veel ongepubliceerd materiaal te vinden was, heeft dochter Elisah besloten om een jubileumjaar uit te roepen, met daarin veel releases van nieuw materiaal.We zijn gestart met de uitgave van de cd "Paarlen van dauw", waarop Liesbeth live in het theater nummers van Jacques Brel zingt tussen 1967 en 2017. 

Naast diverse activiteiten kwam er in het jubileumjaar ook elke maand een cd-single uit van een zeer exclusief nummer. 

In december 2021 was dit het nooit eerder uitgebrachte lied "Tu as le cœur qui change" uit 1968 en in januari "Chanson pour un homme" (1983), de Franse vertaling van "Zo hoog in de hemel" in een nieuw arrangement.
In februari volgde een prachtig postuum duet met een andere Nederlandse diva van wereldniveau, die in 2022 ook tachtig jaar zou zijn geworden: Anneke Grönloh! Samen zingen zei de Jacques Brel klassieker "Laat me niet alleen". Liesbeth in het Nederlands en Anneke in het Engels ("If you go away").
Dankzij de moderne techniek en de tomeloze inzet van producer Marc Baijens en componist-arrangeur Edwin Schimscheimer zijn twee losse live nummers samengebracht in een uniek en emotioneel duet. 
De vierde single in maart is het lied "Sing away the world"(1974), geschreven door Andy Badale & Dene Hofheinz Mann. In april verscheen de single "Van het een komt het ander" (1979). Single nummer 6 verschijnt op 12 mei, "Que toi" uit 1968. In juni verscheen Lied der Lieder (het Hooglied van Theodorakis) uit 1972 en op 12 juli is er het franstalige "La mer du nord" uit 1968, met ook weer een prachtig nieuw arrangement. In augustus verscheen een prachtig duet met Thérèse Steinmetz: "Als de vaders vertellen" (1983). Daarna volgden de singles "This time next autumn" (1974), "Jij" (1989), een duet met Benny Neijman en als allerlaatste cd-single het allereerste lied dat Liesbeth ooit opnam: "Een stem in de regen" (1964). 

Deze 12 exclusieve cd-singles zijn alleen als complete set te bestellen via onze eigen webshop.    

bottom of page