top of page

Radio 5 Nostalgia Oeuvre Award

Met tante Hetty

 

Nostalgische publieke zender eert zangeres voor imposante carrière.

Liesbeth List ontving op dinsdagavond 2 april 2013 in het DeLaMar theater de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. De grande dame ontving de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs voor haar onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek in haar carrière die ruim 40 jaar beslaat en zong die avond uit haar rijke oeuvre. "Wij hebben veel respect voor de wijze waarop ze haar carrière vorm heeft gegeven”, zegt Ron Stoeltie, manager muziek van Radio 5 Nostalgia. “Sinds jaar en dag weet Liesbeth een miljoenenpubliek te bekoren met haar prachtige stem, haar mooie liedjes en bovenal haar warmte en persoonlijkheid.” 


2 april 2013

Op dinsdag 2 april nam grande dame Liesbeth List in het DeLaMar theater, de Radio 5 Nostalgia Oeuvre Award in ontvangst. Een select gezelschap mocht genieten van de chansonnière en een (klein) deel van haar oeuvre. Het was een bijzondere avond met vele hoogtepunten.

Onder de bezielende leiding van Ron Stoeltie (Manager Muziek van Radio 5) werd het een avond om niet snel te vergeten. Na een kort welkomstwoord van Ron, betrad gastvrouw Myrna Goosen het podium en introduceerde zij de vedette met een korte levensloop en enkele fragmenten uit het juryrapport.

La List kwam op van achteruit de zaal en schreed aan de hand van haar dochter Elisah naar het podium. Een podium dat was omringd met aan aantal prachtige grote foto's van Liesbeth door de jaren heen en ontmoetingen met een aantal grote namen, die van belang zijn geweest in haar carrière.
​​​​​​​​​​​​​​​​
​​Samen met haar eigen band, onder leiding van Peter van Benthem, bezong Liesbeth vele hoogtepunten uit haar bijna 50 jarige carrière (geen gemakkelijke keuze!).

Liesbeth haar band bestaat uit: Peter van Benthem (gitaar & zang), Ton Snijders (piano), Florian Hoefnagels (drums), Lené te Voortwis (bas) en Christan Grotenbreg (keyboard & saxofoon).

Liesbeth zong onder andere: "Non je ne regrette rien", "Even eeuwig", "Brussel", "Amsterdam", "Zeg me dat het niet zo is", "De klokken van de hel", "de Piaf medley", "Oude foto, "De Verzoening", "Vrijheid", "Heb het leven lief", "Vivre / Laat me" (met Ramses op beeld) en als toegift "de Shaffy medley".

Een kippenvel moment ontstond onder het publiek toen, tijdens het lied "Zeg me dat het niet zo is", voor Liesbeth totaal onverwacht Frank Boeijen uit de coulissen kwam en het lied samen met haar verder zong!

Na het laatste lied "Vivre / Laat me" was het tijd voor het officiële gedeelte. Als verrassing voor Liesbeth, betrad Mies Bouwman (een vriendin vanaf het eerste uur) het podium om op haar geheel eigen en niet te overtreffen wijze de Oeuvre Award aan Liesbeth te overhandigen.
Als afsluiting van de prachtige avond gaf Liesbeth met haar band nog één toegift: de Shaffy medley, met als klapper natuurlijk de Shaffy Cantate.

Naast een aantal gelukkige prijswinnaars van Radio 5 en familieleden van Liesbeth, bevonden zich onder de genodigde gasten o.a.: Wim en Rita Kok, Job Cohen en zijn vrouw, Erica Terpstra, burgemeester Peter Rehwinkel en echtgenoot Michel Zeegelaar, Jacques d'Ancona, Jeroen en Herma Krabbé, Annemarie Oster, Ronald Kolk, Cornald Maas, Hans van Willigenburg, Han Kooreneef, Jan-Simon Minkema, Rik van der Westerlaken, Leen Timp, Albert Verlinde, cineaste Deborah van Dam, Frits Spits, Nigaio Wijnen (Ramses Shaffy Art Project), Pieter Fleury, Siep de Haan, Erik Beekes, Wieteke van Dort, Ed Cools en Bernadette Zevenhuizen (Het Ramses Shaffy Huis), Jacques Klöters en vele anderen.

Bij de uitreiking van de Award van Radio 5 behoort ook een geldbedrag van 5.000 euro, dat de winnaar aan een zelf te bepalen goed doel mag geven. Liesbeth heeft gekozen voor de Stichting Hoofdzaak, die onderzoek doet om betere behandelingsmethoden van aangeboren gezichtsafwijkingen mogelijk te maken. Liesbeth is al jaren ambassadrice van de Stichting.

Op 8 april 2013 wordt het jubileumgala van Liesbeth List uitgezonden op de radio 5, van 14.00-16.00 uur in het programma van Hijlco Span.Verslag: Paul Pestman
Foto's: Alex Krans

Website Radio 5 NostalgiaRadio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
De publieke zender reikt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers en George Baker de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.

Radio 5 Nostalgia
Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar en voor iedereen die houdt van de goede muziek van weleer.
Radio 5 Nostalgia is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties) en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf), online via livestream op de website van Radio 5 en met de iPhone app van Radio 5. In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

 


 

bottom of page