top of page

 NIEUWS 2014

​Wilt u altijd direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Liesbeth?

Meld u dan aan op haar Facebook of Twitter pagina.

Jurk van Edgar Vos
Second Stage Vintage


Sinds enkele dagen zijn een aantal van mijn couture stukken te koop via de website Second Stage Vintage. Onder andere van Frank Govers, Ronald Kolk en Edgar Vos. Ook de jurk die ik droeg op de cover van de cd "List" en de 5 dvd-box "Heb het leven lief" gaat in de verkoop. Naast couture kleding van mij, is er ook kleding te koop van o.a. Ruth Jacott, Sandra Reemer, Mariska van Kolk en diverse andere bekende Nederlanders.
Mijn dochter Elisah is dit initiatief gestart met haar vriendinnen Elza en Vera Luijendijk. Trotse moeder!! 

 

(Dit bericht is geschreven op 22 november 2014).

Muziekvideo's
Muziekvideo's!


Zoals bekend zijn er op YouTube heel veel video's online te bekijken. Ook van mij is er erg veel terug te vinden
Op mijn website is daarom de pagina "Muziek video's" eens flink onder handen genomen en zijn er vele leuke filmpjes toegevoegd. Curieuze oude optredens uit Frankrijk en Duitsland, hoogtepunten van de nederlandse televisie, duetten met o.a. Ramses, Frank Boeijen, Marco Borsato, Whitney Houston en natuurlijk de fantastische sketch met de heren van Monthy Python. Erg leuk om allemaal weer eens terug te zien.

 

(Dit bericht is geschreven op 11 november 2014).

Foto: Erwin Olaf
Liesbeth & Daan Bartels. Foto: Rudy Hellewegen
Kerst met Liesbeth!


De kerstvoorstellingen die ik vorig jaar gaf zijn zo goed ontvangen dat er ook in 2014 weer een kleine tournee gaat komen.
De begeleiding is net als vorig jaar van het strijkorkest "Maximillecorde", o.l.v. dirigent Max Smeets. De soul & gospelzanger Dennis LeGree en de bariton Hans Peter Herman werken ook nu weer mee.
De speellijst staat op de speciale pagina

 

(Dit bericht is geschreven op 13 oktober 2014).

De wandelingen door Amsterdam


Ontdek het Amsterdam van Liesbeth List en loop mee met de wandelingen van Daan Bartels.
De nieuwe data voor 2015 zijn bekend.
De wandelingen vinden plaats op: 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 & 31 mei, allen om 14.00 uur.
Meer informatie staat op de website van "Het Lied"


(Dit bericht is geschreven op 12 oktober 2014, wijziging op 19 oktober).
Naschrift 3 nov: Extra wandeling op 23 november 2014 om 14.00 uur!

Foto: Erwin Olaf
De "Tandem" gaat rijden!


Zaterdag 4 oktober is in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam de eerste try-out van "Tandem", het theaterprogramma dat Annemarie Oster en ik het komende seizoen gaan brengen. Kijk hier voor de speellijst.

Direct na afloop van het programma gaan wij naar Cornald Maas en zijn we live te zien in zijn programma "Opium" (NPO 2, 22,35 uur).

Waanzinnig blij ben ik dat Erwin Olaf een prachtige foto heeft gemaakt van Annemarie en mij als "Liesbeth en Liesbeth". Fantastisch, wat is deze man een kunstenaar!! De kleding die we dragen is uiteraard van Ronald Kolk.


(Dit bericht is geschreven op 3 oktober 2014).

Windbreker_Karl Adams
"Windbreker"- nieuwe cd Karl Adams


Op 22 september verschijnt het album "Windbreker" van singer/songwriter Karl Adams uit Apeldoorn. Op het album speelt hij samen met toetsenist Ton Snijders (medeproducer), zangeres Lotte Zekhuis en gitarist Richard van Bergen.
"Windbreker" is een album dat jou wil aanraken. Kleine liedjes met een groot hart. Karl Adams heeft sinds 2005 regelmatig als gitarist in mijn band gespeeld. Met dit album heeft hij zichzelf overtroffen. Zijn stem, de teksten en de arrangementen zijn oorstrelend. Bravo! Op YouTube is een compilatie van het album te beluisteren.


(Dit bericht is geschreven op 22 september 2014).

Metropole Orkest
Het Chanson Offensief


Onlangs had ik een interview met Tess van der Zwet, een 24 jarige vrouw met maar één missie: het chanson een centraal podium geven op het Internet. 
Met haar website "Het Chanson Offensief" wil zij op een b
evlogen en zeer gepassioneerde wijze liefhebbers van het Franse lied samen te brengen.
Het is een mooie website geworden. Lees hier haar interview met mij.


(Dit bericht is geschreven op 6 september 2014).

Tentoonstelling Ramses
Nieuwe zinnen - poëziebundel & CD!


Deze maand verschijnt bij uitgeverij Liverse de prachtige nieuwe poëziebundel "Nieuwe zinnen" van Alina Sedee. Bij de bundel is een cd gevoegd waarop Ton Snijders en Peter van Benthem het verhaal muzikaal begeleiden met muziek die ze zelf componeerden. Samen met Peter vertel en zing ik enkele gedichten op deze cd. Een zeer bijzonder project, waaraan ik van harte heb meegewerkt!
De bundel met cd komt deze maand uit, maar is al te reserveren bij Bol.com.
(Dit bericht is geschreven op 2 september 2014).

Metropole Orkest
Ontdek het Amsterdam van Liesbeth List!


Kleinkunstkenner Daan Bartels heeft na het succes van de Ramses Shaffy- en Wim Sonneveld-wandelingen, nu ook een route samengesteld door het Amsterdam van Liesbeth List. Hij neemt je mee langs de mooiste pandjes, pleinen en theaters. Geniet van een reis door de tijd met bijzondere verhalen en de beste liedteksten. De Liesbeth List-wandeling is 8 kilometer lang en het lopen van de route duurt ongeveer 3 uur, incl. koffiepauze. Beginpunt is het Centraal Station, eindpunt het Leidseplein. Het hebben van een goede wandelconditie voor een pittige stadswandeling is een must! Meer informatie over de wandeling, data en hoe je je kunt opgeven staan op de website van "Het Lied".
(Dit bericht is geschreven op 11 juni 2014).

Metropole Orkest
Metropole Orkest zet de Melkweg "In vuur en vlam".


De IKON viert Pinksteren met een groot concert van het Metropole Orkest en met optredens van artiesten als o.a. Liesbeth List, Edsilia Rombley, Sara Kroos, Martijn Fischer, Niels Geusenbroek en de 3 JS's. Zij zingen vanuit hun persoonlijke inspiratie om zo te laten zien wat Pinksteren voor hen betekent. Dit sprankelende concert, met als titel "In vuur en vlam", komt vanuit de poptempel "de Melkweg" in Amsterdam. 
De uitzending is op zondag 8 juni om 23.00 uur op Nederland 2. Wilt u de opnames bijwonen? Dat kan, die zijn op dinsdag 3 juni en beginnen om 19.30 uur. Er zijn nog kaarten te bestellen via de site van de Melkweg.
(Dit bericht is geschreven op 22 mei 2014).

Liesbeth & Marijn Brouwers (Foto: Leo Aussems)
Marijn Brouwers in duet met Liesbeth List


Ter gelegenheid van de 90e verjaardag van Charles Aznavour lanceert Marijn Brouwers het album "La Bohème", waarop hij voor het eerst nummers van Aznavour in het Nederlands zingt. De release vindt plaats op vrijdag 16 mei a.s. om 20.30 uur tijdens een exclusief concert in het Van Gogh Museum in Amsterdam.
Eén van de nummers van het album is een duet met Liesbeth List, de enige Nederlandse artiest die ooit met Aznavour heeft gezongen. Zij brengen het door Brouwers zelf vertaalde nummer "Jij" (She) live tijdens het concert in het Van Gogh Museum. Vervolgens krijgt Liesbeth het eerste exemplaar overhandigd uit handen van Van Gogh directeur Axel Rüger.
(Dit bericht is geschreven op 8 mei 2014).

Oude bomen
"Oude bomen" - nieuwe documentaire van Deborah van Dam op tv


Hoe veerkrachtig ben je als je gedwongen wordt afscheid te nemen van je wortels, huis en haard? In "Oude bomen" wordt zichtbaar hoe 3 generaties ieder op hun eigen manier én met elkaar om gaan én met het afscheid. Onder de rook van Rotterdam ligt het tuindersbedrijf van de familie de Haas. 65 jaar geleden is het land gekocht en eigenhandig is het bedrijf opgezet en uitgebouwd. Terwijl de familie op hun stek blijft doorwerken, klinkt op de achtergrond het gehijg van de gemeente en het dreigende geluid van de graafmachines. De gemeente wil nieuwbouw op de plek van de familie de Haas. "Oude bomen" is gemaakt door Deborah van Dam, die in 2006 de documentaire "Liesbeth List - Heb het leven lief" heeft gemaakt.
Uitzending: dinsdag 6 mei om 23.00 uur op Nederland 2
(Dit bericht is geschreven op 5 mei 2014).

Catalijne Janssen wint Liesbeth List prijs


Zondag 13 april jl. vond in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout in Den Haag het 30e Concours de la Chanson Alliance Française plaats.
De Liesbeth List prijs, "Jeunes Artistes", ging dit jaar naar de Rotterdamse Catalijne Janssen (24) voor haar zeer theatrale vertolking en fabuleuze adembeheersing van "La Diable". De jury bestond uit Tonny Eyk, Bart van Loo, Hans Cornelissen en Frances Gramende. Tonny Eyk vatte het samen in één woord: "Wow!".
(Dit bericht is geschreven op 16 april 2014).

Gay Care Amsterdam
Liesbeth List ambassadeur van Gay Care Amsterdam


Donderdag 10 april was de lancering van Gay Care Amsterdam door Wethouder Eric van der Burg. Hiermee is de eerste thuiszorgorganisatie, gericht op homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGTB), een feit.
De thuiszorg staat zwaar onder druk en de overheid stuurt aan op een "participatiesamenleving", waarbij zorgtaken meer en meer bij familie wordt neegelegd. Veel homo's hebben geen kinderen, waardoor mantelzorg niet of nauwelijks mogelijk is. Gay Care Amsterdam wil ervoor zorgen dat de LGTB-er die zorg nodig heeft, met behoud van de eigen levensstijl, zo lang mogelijk thuis wordt verzorgd. Ambassadeurs van Gay Care Amsterdam zijn o.a. André van Duin, Liesbeth List, Erwin Olaf, Boris Dittrich, Hans van Maanen, Hans van Willigenburg en Ellie Lust.

(Dit bericht is geschreven op 11 april 2014).

Liesbeth & Annemarie (Foto: De Buren)
"Tandem", het nieuwe theaterprogramma!


In het theaterseizoen 2014-2015 komen Liesbeth List en Annemarie Oster met het programma "Tandem", een voorstelling over lief, leed, vallen en opstaan, humor en hartstocht.
Liesbeth zingt liederen uit haar uitgebreide repertoire, omlijst met korte, humoristische verhalen van en door Annemarie. De speellijst is nu bekend, maar de kaartverkoop is nog niet begonnen.
(Dit bericht is geschreven op 3 april 2014).

Buma Award voor Han Kooreneef
Buma Award voor Han Kooreneef


Tekstdichter Han Kooreneef uit Rosmalen heeft dinsdag 18 maart jl. de Lennaert Nijgh Prijs gekregen voor zijn hele werk. Kooreneef schrijft vooral teksten voor Marco Borsato, maar heeft ook enkele juweeltjes zoals "Heb het leven lief", "Even eeuwig" en "Jij moet blijven" voor Liesbeth List geschreven.
Han kreeg de prijs uit handen van Liesbeth. De Lennaert Nijgh Prijs is een Buma Award voor de beste tekstdichter.
(Dit bericht is geschreven op 31 maart 2014).

Poëzie op muziek


Vorige week heb ik opnames gemaakt voor een heel bijzonder project. Schrijfster/journaliste Alina Sedee brengt over enkele maanden een prachtige poëziebundel uit. Voor deze gelegenheid heeft mijn vaste pianist Ton Snijders zich laten inspireren en samen met Peter van Benthem prachtige muziek geschreven voor enkele van haar gedichten. De gedichten worden door mij en Peter gezongen en voorgedragen. De cd zal samen met het boek worden uitgegeven. Later meer.
(Dit bericht is geschreven op 17 maart 2014).

Tentoonstelling Ramses
"Alles kwam door jou"


Tijdens de persviewing van de tentoonstelling over Ramses, mocht Liesbeth List het eerste exemplaar van "Alles kwam door jou", de nieuwe bundel met bladmuziek van Shaffy repertoire uitgeschreven door Nico van der Linden, ontvangen. Behalve liederen van Ramses zelf, zijn er ook beroemde covers als "Laat me", "Ik drink" en vele duetten inopgenomen. Het is een vervolg op de eerste bundel van Nico van der Linden, dat in 2005 verscheen. En hij werkt alweer aan een vervolg! Het boek bevat ook interviews met mensen die nauw met Ramses hebben samengewerkt. Het boek is bij uitgeverij Strengholt verschenen en o.a. verkrijgbaar in de museumwinkel van de Bijzondere Collecties en bij Broekmans & Van Poppel.
 (Dit bericht is geschreven op 10 maart 2014).

Foto: Monique Kooijmans
Tentoonstelling Ramses geopend


Op donderdag 6 maart jl., was er bij de Universiteit van Amsterdam - de Bijzondere Collecties, een speciale persviewing van de tentoonstelling over het leven en werk van Ramses.  Als eerste plaatste Liesbeth haar handtekening op het gastenboek aan de muur, waarna het gezelschap zich verspreidde door de diverse zalen.
Onder de genodigden waren o.a.: Nico van der Linden, Sylvia Albers, afgevaardigden van het Ramses Shaffy Huis, het Ramses Shaffy Art Project, de Stichting Ramses Shaffy voor Jonge Kunstenaars, Michiel van Erp, Monique Busman van de Familie, met enkele van hun medewerkers die de prachtige serie Ramses hebben gemaakt. De tentoonstelling is te zien tot 1 juni 2014.
 (Dit bericht is geschreven op 10 maart 2014).

Foto: Barbara de Hosson
Oprichters Gay Pride geëerd


Jarenlang ruziemaken met de gemeente en dan uiteindelijk toch de hoogste onderscheiding van de Stad Amsterdam krijgen. Die eer viel vorige week te beurt aan Ernst Verhoeven, Siep de Haan en Peter Kramer. Uit handen van Burgemeester Eberhard van der Laan ontvingen ze in het Muziektheater de Andreaspenning.
De 3 mannen kregen de penning vanwege de oprichting en organisatie van de Gay Pride, het jaarlijkse homofestival in Amsterdam. Het Trio begon daarmee in 1996 en hield dat 10 jaar vol. Tal van prominenten waren erbij aanwezig en Liesbeth List gaf met haar band een miniconcert.
 (Dit bericht is geschreven op 9 maart 2014).

Tentoonstelling Ramses
Tentoonstelling Ramses bij de UvA


Van 7 maart t/m 1 juni 2014 is er een zeer speciale tentoonstelling over Ramses bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (Oude Turfmarkt 129, Amsterdam), waar een groot deel van de nalatenschap wordt beheerd. Met unieke foto's, geluid- en videofragmenten, zijn enorme vleugel, de accordeon, theaterkleding, z'n hoeden, aantekeningen, schilderijen, plakboeken en nog veel meer. Hierbij is niet alleen geput uit wat Ramses in zijn huis aan de Herengracht had staan, maar ook uit de archieven van het voormalig Theater Instituut, het EYE filmmuseum, de pleegfamilie Snellen en uit Liesbeth haar persoonlijke bezittingen. De tentoonstelling is mede samengesteld door Shaffy biograaf Sylvester Hoogmoed. Gaat dat zien! Meer informatie is te vinden op de website van de Bijzondere Collecties en de officiële Ramses website
 (Dit bericht is geschreven op 27 februari 2014).

IM: Liesbeth List
IM: Liesbeth List


Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn? Met een heuse laudatio, een In Memoriam? Gastvrouw Anna Luyten vraagt tijdens een intiem doch publiek gesprek aan Liesbeth List hoe zij na haar dood herdacht wil worden. Wat betekenen leven en werk voor haar? Voorafgaand aan het gesprek spreekt auteur en actrice Annemarie Oster haar fictieve afscheidsrede uit. Zondag 2 maart (15.00 uur) in Oostende (B). IM is een meerjarige reeks van het Vlaams-Nederlandse Huis de Buren en Vrijstaat-O.
 (Dit bericht is geschreven op 27 februari 2014).

Foto: Gijsbert Hanekroot
Bedankt voor alle lieve reacties


Lieve mensen.
Naar aanleiding van de serie RAMSES van de Avro heb ik ontzettend veel brieven, e-mails en facebook-berichten gekregen. Vele lieve, ontroerende en vaak persoonlijke berichten. Helaas lukt het mij niet om iedereen persoonlijk te beantwoorden, dus doe ik het deze keer via de website en mijn Facebook-pagina. Iedereen erg bedankt voor alle lieve reacties, ik ben er heel erg blij mee. En vergeet het niet: Heb het leven lief!
 (Dit bericht is geschreven op 14 februari 2014).

Heaven
Uniek
Jacques Brel: - Suivre L'étoile - 35e anniversaire


Een prachtige cd box met alles wat Brel ooit heeft opgenomen. De box, op lp-formaat, bevat 21 cd's met zijn 13 albums, verrijkt met interessante afwijkende versies, nooit uitgegeven radiofragmenten en nooit op cd verschenen liedjes en concerten. Van de box zijn 12.000 genummerde exemplaren vervaardigd. Het magazine "Heaven" publiceert in februari een groot artikel over Brel en had ook een interview met Liesbeth. Brel beschouwde haar interpretaties als de beste. List heeft een eeuwige band met Brel. Liesbeth: ´Jacques Brel komt op, opent zijn hart en zingt. Ik zat vanaf het eerste moment met open ogen te kijken. God, wat houd ik van die man´. Het magazine `Heaven` is vanaf volgende week verkrijgbaar. 
(Dit bericht is geschreven op 6 februari  2014).

Exclusief: Liesbeth List & Jackobond - UNIEK!


Op 15 februari (20.00 uur) treden Liesbeth List en Jackobond samen op in het Cultureel Centrum in Sint Niklaas (B) en wel met echte strijkers! Speciale gast is Klaas Delrue van Yevgueni. een concert ten bate van het Tehuis voor Bijzondere Jeugdzorg Carolus. Kaarten zijn voor 25,00 euro o.a. verkrijgbaar via het theater.
 (Dit bericht is geschreven op 5 februari 2014).

RAMSES de dvd
Het Klassieke Hart
RAMSES de serie - nu verkrijgbaar op dvd


Na vier uitzendingen is er helaas een einde gekomen aan de prachtige dramaserie van de Avro over het leven van Ramses. Ik heb grote bewondering voor het productiebedrijf De Familie, regisseur Michiel van Erp, scenarioschrijfster Marnie Blok en de acteurs die deze prachtige serie hebben gemaakt. Hulde aan allen!
De serie is vooral een ode aan Ramses' levensvreugde en kracht, aan zijn vermogen om het leven niet alleen te nemen zoals het komt, maar in elke gebeurtenis, hoe pijnlijk ook, een nieuwe kans te zien.
Gelukkig is RAMSES de serie nu ook verkrijgbaar op dvd en kunnen we nog eens nagenieten.
(Dit bericht is geschreven op 5 februari  2014).

Radio 4: Het Klassieke Hart


In het Klassieke Hart hoort u iedere week de favoriete klassieke muziek van een bekende Nederlander. Deze selecteert vijf klassieke werken, waarvan u er elke dag rond half 11 één hoort, met een persoonlijke toelichting. Liesbeth zal van maandag 27 t/m vrijdag 31 januari 5 van haar favoriete klassieke werken laten horen op Radio 4 (Avro). (Dit bericht is geschreven op 23 januari 2014).

Sta op tegen kanker)
Sta op tegen kanker! - donateurs gezocht


Op woensdag 20 januari a.s. zendt de AVRO in samenwerking met KWF Kankerbestrijding voor de 4e keer de indrukwekkende televisieshow "Sta op tegen kanker!" uit. Bekend en onbekend Nederland staan op en maken een vuist tegen kanker. Dit doen zij door een persoonlijk verhaal over deze vreselijke ziekte te delen. Samen met Frank Boeijen zal Liesbeth die avond het lied "Brief aan Mia" zingen. Het lied is een ode aan haar hartsvriendin Mia Meijer, die ze aan deze ziekte verloor. Liesbeth: "Ook ik heb veel vrienden aan kanker verloren. Je voelt je machteloos, het is een vreselijke ziekte. Ik hoop dat door de actie "Sta op tegen kanker" gezonde mensen beseffen wat een grote killer kanker is en besluiten om donateur te worden". De uitzending begint op Nederland 1 om 21.30 uur.
(Dit bericht is geschreven op 19 januari 2014).

Ramses de serie
Extra tv uitzendingen bij Cultura


Naar aanleiding van de start van de Avro televisieserie "Ramses", heeft de digitale tv zender "Cultura" in het weekend van 11 en 12 januari diverse oude en nieuwere programma's van Ramses uitgezonden.
Ook het weekend van 18 en 19 januari staat bij "Cultura" in het teken van Ramses. Naast enkele programma's en documentaires van Ramses, wordt ook de prachtige liveshow in Kampen uit 1979 van ons beide uitgezonden én de waanzinnige televisiekomedie van Dimitri Frenkel Frank, "De Liefdeswacht" uit 1974. Kijk hier voor de programmering.    

(Dit bericht is geschreven op 13 januari 2014).

bottom of page