top of page

 NIEUWS 2013

​Wilt u altijd direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Liesbeth?

Meld u dan aan op haar Facebook of Twitter pagina.

Hommage aan Frits Spits
GreyPride Concert - Foto Carolien SikkenK
Liesbeth en Sander de Kramer (Foto KRO)
Liesbeth en Sander de Kramer (Foto KRO)
Concours de la Chanson 2014


Op zondag 13 april 2014 vindt het 30e Concours de la Chanson plaats in theater Diligentia in Den Haag. Voor de genomineerden en winnaars van dit prestigieuze concours betekent deze dag vaak de start van hun carrière. De jury betsaat dit jaar uit Bart van Loo en Tonny Eyk, Hans Cornelissen en Frances Gramende. Inschrijven is mogelijk tot 15 januari. Meer informatie en het downloaden van het inschrijfformulier, vindt je op de website van Alliance Francaise.
(Dit bericht is geschreven op 12 december).


 

GreyPride Winterconcert presenteert: Liesbeth.


Op zaterdag 28 december a.s. geeft Liesbeth List tussen 15.30 en 18.00 uur een speciaal optreden voor roze ouderen in de Sint Olofskapel (Zeedijk 2, Amsterdam). De zaal is open vanaf 15.00 uur. De entreeprijs is 8,50 euro en de voorverkoop (vanaf dinsdag 17 december) is bij: Café The Queen's Head en Café De Barderij in Amsterdam. In de pauze is er kerstbrood, chocolademelk en de Amsterdam Republic Vodka. De presentatie van de middag is in handen van Bouko Bakker. Meer informatie op de Facebook pagina van GreyPride.
(Dit bericht is geschreven op 16 december).


 

Hommage aan Frits Spits op televisie


Frits Spits en de bijzondere radio- en televisieprogramma's die hij maakte, staan centraal in het KRO televisieprogramma "Spitsuur", dat op zondag 22 december a.s. wordt uitgezonden vanaf 23.00 uur op Nederland 1. Vanaf 1 januari 2014 stopt Frits Spits met het maken van een dagelijks radioprogramma en dat is voor de KRO een reden om hem (tijdens een verrassingsavond!) eens in het zonnetje te zetten. Het is een door Anita Witzier gepresenteerde hommage, vol vrolijke en ontroerende verhalen en optredens van o.a.: Liesbeth List, Ruth Jacott en Peter Koelewijn.
(Dit bericht is geschreven op 16 december).


 

KRO De wandeling - Vrienden in voorspoed


Deze maand is het vier jaar geleden dat haar idool Ramses Shaffy stierf. In  een speciale kerstaflevering van het KRO tv programma "De wandeling" praat Sander de Kramer met Liesbeth List, die meer dan 40 jaar met de groot kunstenaar optrad en zeer hecht met hem bevriend was. Liesbeth en Ramses waren zielsverwanten. Ze hadden veel gemeenschappelijk; de liefde voor de muziek en het feit dat ze allebei als kind geadopteerd waren. Liesbeth: "Ramses woont in mijn hart. We hielden van elkaar. Het was gewoon altijd goed. Ik denk nog veel aan hem. Dankzij Ramses ben ik geworden wie ik ben". De uitzending is te zien op zaterdag 21 december om 18.30 bij de KRO op Nederland 2. Herhalingen zijn er op zondag 22 december (08.30) en dinsdag 24 december (16.10).
(Dit bericht is geschreven op 9 december).

 

Sta op tegen kanker
Sta op tegen kanker! - verplaatst


In verband met een grote live tv-show t.b.v. de Filipijnen van Giro 555, is de benefietshow "Sta op tegen kanker" verplaatst van 20 november naar 22 januari 2014. De Avro en KWF Kankerbestrijding hebben dit i.o.m. Nederland 1 besloten, zodat alle aandacht uit kan gaan naar de actie voor de Filipijnen die a.s. maandag plaatsvindt.
(Dit bericht is geschreven op 14 november).


 

Benefietconcert Mama Vita - verplaatst


Helaas zal het Benefietconcert t.b.v. Mama Vita op 2 december a.s. in Veenendaal ook worden verplaatst. Momenteel gaat er veel aandacht uit naar enkele grote hulp acties, dat andere  en kleinere acties een beetje in de verdrukking komen. Het concert zal vermoedelijk worden gehouden in maart 2014. Als de exacte datum bekend is, dan zal dit worden aangekondigd op de Nieuwspagina en Facebook van Liesbeth.
(Dit bericht is geschreven op 23 november).


 

Kerst met Liesbeth
Stichting Mama Vita
Foto: Annick Heynderickx
Adoptiemonologen. Foto: Ruud Brinkhorst
Sta op tegen kanker! - Donateurs gezocht


Op woensdag 20 november a.s. zendt de AVRO in samenwerking met KWF Kankerbestrijding voor het 4e jaar de indrukwekkende televisieshow "Sta op tegen kanker" uit. Bekend en onbekend Nederland staan op en maken een vuist tegen kanker. Dit doen zij door een persoonlijk verhaal over deze vreselijke ziekte te delen. Samen met Frank Boeijen zal Liesbeth die avond het lied "Brief aan Mia" zingen. Het lied is een ode aan haar hartsvriendin Mia Meijer, die ze aan deze ziekte verloor. Liesbeth: "Ook ik heb veel vrienden aan kanker verloren. Je voelt je machteloos, het is een vreselijke ziekte. Ik hoop dat door de actie "Sta op tegen kanker" gezonde mensen beseffen wat een grote killer kanker is en besluiten om donateur te worden". De uitzending begint op Nederland 1 om 21.25 uur.

(Dit bericht is geschreven op 13 november).


 

Benefietconcert voor Stichting Mama Vita


Moeders van kinderen met autisme ervaren veel onbegrip in hun omgeving. Steeds maar zoeken naar een zo goed mogelijke begeleiding voor je kind put je fysiek, financieel en emotioneel uit. Stichting Mama Vita brengt moeders bij elkaar die zich sterk willen maken voor hun kinderen met autisme. Liesbeth geeft met haar band op 2 december a.s. een benefietconcert in Theater Lampegiet in Veenendaal. De kaartverkoop is begonnen.
(Dit bericht is geschreven op 21oktober).


 

Kaartverkoop Kerstconcerten


De kaartverkoop voor de serie Kerstconcerten die Liesbeth in december geeft met het strijkorkest Maximillecorde, o.l.v. Max Smeets, koren, de Amerikaanse soul en gospelzanger Dennis LeGree en de bariton Hans Pieter Herman is inmiddels overal gestart. Wees er tijdig bij, het gaat slechts om 10 concerten! ​Kijk hier voor meer informatie en de speellijst.
(Dit bericht is geschreven op 11 novemver).


 

Presentatie "De Adoptiemonologen


Gisteren vond in Utrecht de presentatie  van het boek "De Adoptiemonologen" plaats en mocht Liesbeth het eerste exemplaar ontvangen van schrijfster Marina van Dongen.
In het boek vertellen geadopteerde kinderen wat de adoptie in hun leven heeft betekend. Het boek is o.a. te bestellen bij Bol.com.

(Dit bericht is geschreven op 17oktober).


 

Exclusief in het Campus theater: Liesbeth List met band


In 2012 stond Liesbeth List met haar band in een uitverkocht Carré, maar ook in een uitverkocht Campustheater in Nijmegen. Een groter contrast bestaat er niet. Wat betreft de intensiteit van haar theatershow is er geen verschil. "Het maakt mij niet uit waar ik optreed, het gaat erom voor wie ik optreed", zegt Liesbeth. Zowel het wat oudere publiek, als studenten komen graag naar haar optreden kijken. Studenten nemen hun ouders, grootouders en vrienden mee naar List. Ware kunst is tijdloos en ware kunst is van vele generaties. Kaarten voor de voorstelling op 7 november zijn te bestellen via de website van het Campus theater.
(Dit bericht is geschreven op 17oktober).


 

Jan-Simon Minkema )Foto Hans Ballast)
De Adoptiemonologen
Foto: Frederique Vlamings
Foto Kippa
Foto Kippa
De Adoptiemonologen


Wat hebben zangeres Liesbeth List, schrijver Stephan Sanders, cabaretier Daniël Arends en harpiste Lavinia Meijer met elkaar gemeen? Ze zijn alle vier als kind geadopteerd, net als 55.000 andere Nederlanders. In de Adoptiemonologen vertellen zij en 27 anderen wat dit in hun leven betekent. De verhalen werden opgetekend door journalist Marina van Dongen (1967), die zelf als klein meisje is geadopteerd uit Griekenland. Het boek is verkrijgbaar (o.a. bij Bol.com) vanaf 16 oktober.
(Dit bericht is geschreven op 4 oktober).


 

Nieuwe bundel Jan-Simon Minkema


Jan-Simon Minkema; dichter, schrijver, illustrator, multitalent én vertaler van vele liederen van Liesbeth (o.a. Diepe Dalen, Etentje voor twee en Vlieland), werkt aan een nieuwe dichtbundel met de titel "Achter de rug". Om deze bundel te financieren is hij op zoek naar personen en/of bedrijven die voor slechts 50,00 euro mee willen doen aan zijn nieuwe avontuur. Alle deelnemers ontvangen als dank enkele cadeautjes uit zijn rijke oeuvre. Inschrijven kan tot 31 december. De bundel is verkrijgbaar vanaf april 2014. Lees er alles over op zijn website.
(Dit bericht is geschreven op 7 oktober).


 

Benefietconcert voor Stichting Hoofdzaak


Op 14 oktober a.s. geeft Liesbeth List een zeer bijzonder concert in Schouwburg Het Park in Hoorn. De opbrengsten van het concert gaan naar de Stichting Hoofdzaak, waarvan Liesbeth beschermvrouwe is. Tijdens het concert zal Liesbeth, naast haar bestaande toprepertoire, enkele zeer bijzondere duetten ten gehore brengen, met o.a. Ivo Niehe. Andere gasten zijn nog een verrassing, maar ook die zijn zeker de moeite waard. Begin september volgt er meer informatie over deze bijzondere avond en de kaartverkoop.
(Dit bericht is geschreven op 17 augustus).


 

Verwacht: Tandem - Liesbeth List en Annemarie Oster


Lief, leed, vallen en opstaan, humor en hartstocht, een theaterprogramma van Liesbeth List en Annemarie Oster. In het seizoen 2014-2015 brengen deze twee hartsvriendinnen het theaterprogramma "Tandem", met gedeelde ervaringen, belevenissen en herinneringen. Lees er hier meer over.
(Dit bericht is geschreven op 3 oktober).


 

Draaiorgelfestival Amsterdam


Op zaterdag 14 september a.s. viert het Draaiorgelfestival in Amsterdam haar 2e jubileum. Het festival begint om 11.00 uur op de Dam in Amsterdam en om ongeveer 11.45 uur geeft Liesbeth een 45 minuten durend optreden, samen met haar band.
(Dit bericht is geschreven op 14 augustus).


 

Shaffy Symfonia


De geboortedag van Ramses Shaffy wordt gevierd tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. De AVRO organiseert op zaterdag 31 augustus een groot concert ter ere van de in 2009 overleden chansonnier. Shaffy zou op 29 augustus 80 zijn geworden.

Diverse artiesten brengen nummers uit het repertoire van Shaffy ten gehore. Onder anderen Liesbeth List, Rob de Nijs, Alex Klaasen en Thé Lau gaan aan de slag met liederen van Ramses. Ook zullen Maarten Heijmans en Noortje Herlaar (hoofdrolspelers in de dramaserie “Ramses”, die de Avro in 2014 uit gaat zenden), Jenny Arean, Remco Vrijdag en Martine Sandifort van de partij zijn.

Het worden spraakmakende optredens en voor het eerst sinds jaren zullen Liesbeth en Rob de Nijs weer samen een duet zingen.

De artiesten worden begeleidt door het 55 leden tellende “Orkest van het Nationaal Ballet”, versterkt door de combo van Cor Bakker. De presentatie van de avond is in handen van Cornald Maas
Het concert op het Museumplein kan gratis worden bijgewoond en begint om ca. 21.00 uur. Shaffy Symfonia wordt eveneens live uitgezonden op Nederland 2 van 21.10-22.00 uur.

 

Kleinkunstfestival in Theater Diligentia


Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Buma organiseren zij in de maanden mei t/m oktober op 7 plaatsen in het land diverse evenementen. Eén daarvan is het (eenmalig) Kleinkunstfestival op 22 juni a.s. in Theater Diligentia in Den Haag. Naast Liesbeth List zullen o.a. optreden: Claudia de Breij, Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries, Richard Groendijk, Alex Klaasen, Jeroen Zijlstra e.v.a. De artiesten zingen niet alleen hun eigen repertoire, maar  zullen ook werken brengen van grootheden als Toon Hermans, Ramses Shaffy en Drs. P. Toegangskaarten kosten slecht 5,00 euro, welke geheel ten goede komt aan de "Buma Music Academy" dat op basisscholen weer muziekonderwijs terug wil brengen. Door dit initiatief wil de Buma een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse muziek door op scholen de jeugd weer kennis te laten maken met alle facetten van de muziekwereld. Kaarten zijn te bestellen via de website van de Buma.

(Dit bericht is geschreven op 19 juni 2013).
 

Deborah van Dam

Herhalingen TV Monument


Het digitale themakanaal van de Publieke Omroepen, Best 24, herhaalt dit weekeinde het programma "TV Monument" dat Han Peekel maakte over Liesbeth: zaterdag 4 mei om 20.04 uur, zondag 5 mei om 15.14 uur en maandag 6 mei om 09.10 uur. (Dit bericht is geschreven op 2 mei 2013)

Kerst met Liesbeth


Het is niet te geloven! Het duurt nog maanden, de zomer moet nog komen en ik ben al bezig met de kerst!
In december geef ik een aantal kerstconcerten met het strijkorkest Maximillecorde, o.l.v. Max Smeets, koren,  de Amerikaanse soul en gospelzanger Dennis LeGree  en de bariton Hans Pieter Herman. 

​Kijk hier voor meer informatie en de speellijst.

(Dit bericht is geschreven op 13 mei 2013).

 

Deborah van Dam
Foto: Anne Timmer voor Nouveau Magazine
Kijktip: "De baby"


In 2012 maakte cineast Deborah van Dam de indringende documentaire “De baby”. In deze documentaire wordt Anneke, die kort na de bevrijding naar de Verenigde Staten werd gebracht en wier verleden altijd een groot mysterie is gebleven, geconfronteerd met haar onbekende en beladen verleden, waarin Otto Frank, de vader van Anne, een doorslaggevende rol blijkt te hebben gespeeld. De film wordt op 4 mei a.s. uitgezonden op Nederland 2 om 22.35 uur. Mocht je dit niet kunnen zien, dan is de dvd vanaf 7 mei te koop. Liesbeth: "Ga deze documentaire zien, het is zeer indrukwekkend!". Deborah van Dam maakte in 2006 de documentaire: "Liesbeth List - Heb me lief". (Dit bericht is geschreven op 1 mei 2013) 

 

List in de Nouveau


In het magazine Nouveau van mei 2013 staat een interview van Marion Florusse met Liesbeth. De prachtige foto's zijn gemaakt door Anne Timmer in het Koninklijk Theater Carré. De Nouveau ligt vanaf 18 april in de winkels.  (Dit bericht is geschreven op 19 april 2013)

Speciale actie Nieuwe Klassiekers

Daan Bartels, schrijver van het boek Nieuwe Klassiekers, heeft een speciale actie voor alle List fans! Van 15 april t/m 6 mei is het boek via de webwinkel van zijn website te bestellen voor de prijs van slechts 18,00 euro. Vul bij het afrekenen de volgende actiecode in: HL2013NK.
 
(Dit bericht is geschreven op 16 april 2013).

Dit is de dag

Op 29 april a.s. is Liesbeth te horen in het Radio 1 programma "Dit is de dag". Centraal in het gesprek staan de ontmoetingen van Liesbeth met Koningin Beatrix.
Het live programma is te beluisteren op
Radio 1 van 14.00-15.30.
(Dit bericht is geschreven op 14 april 2013).

Mama Vita

Liesbeth zal op 11 mei a.s. een lunchconcert verzorgen op de landelijke dag voor moeders van kinderen met een diagnose autisme, georganiseerd door de stichting Mama Vita. Op deze jaarlijkse, landelijke dag hebben de moeders uit het hele land kans om zich te verbinden en te netwerken. Stichting Mama Vita is een actief platform/steungroep voor, door en met moeders van kinderen met een diagnose autisme en werkt vanuit het perspectief van de moeders.  (Dit bericht is geschreven op 14 april 2013).

Nieuwe klassiekers
Sarah D'hondt

Nieuwe klassiekers

Je hebt van die liedjes die iedereen kent. Vluchten kan niet meer, Het Dorp en Malle Babbe bijvoorbeeld. We noemen het klassiekers, oftewel liedjes met eeuwigheidswaarde. Vaak zijn het liedjes die al tientallen jaren meegaan. Maar hoe goed beklijft het moderne repertoire? Kleinkunstkenner Daan Bartels ging op zoek naar juist de ‘nieuwe’ klassiekers onder de Nederlandstalige theater- en nederpopliedjes. Van 21 daarvan sprak hij de tekstdichters, componisten en uitvoerende artiesten, waaronder Liesbeth List. Dit leverde mooie verhalen op over de ontstaansgeschiedenis en betekenis van de liederen. Die verhalen en de liedteksten verschijnen 6 mei 2013 in het boek Nieuwe Klassiekers. (Dit bericht is geschreven op 14 april 2013)

Sarah D'hondt wint Concours Alliance Française


De Gentse zangeres Sarah D'Hondt won zondag 7 april in Den Haag de 29ste editie van het Concours de la Chanson van de Alliance Française, de Prix Liesbeth List. Voor een volle theaterzaal ontving ze de prijs van de jury. Ook het publiek vond haar de beste finaliste, maar de publieksprijs ging naar de tweede, omdat de winnaar van de prijs van de jury nu eenmaal geen twee prijzen kan winnen volgens het wedstrijdreglement. De publieksprijs ging nu naar Reineke Maschhaupt en de aanmoedigingsprijs naar Simone van den Eertwegh.

Sarah: 'Jurylid Liesbeth List gaf me een heel mooi compliment: Je bént het lied, zei ze me.' Ook de accordeonist en het samenspel van de band van Sarah D'Hondt ging niet onopgemerkt voorbij.
'Toen ik Liesbeth List bedankte, vond ze dat zij mij moest bedanken voor ons optreden!'.
De eerste prijs leverde Sarah D'hondt ondermeer een diamanten broche op, en natuurlijk een hoop contacten in Nederland. 
Zoals ieder jaar heeft de Concertzender ook dit jaar weer opnamen gemaakt van de finale van het Concours de la Chanson. Deze zullen worden uitgezonden op 11 en 25 mei van 21.00 tot 22.00 uur.
 

Han Peekel

TV Monument: Liesbeth List


In haar reeks “TV Monumenten”, gemaakt door Han Peekel, zendt de AVRO op 2e Paasdag (maandag 1 april) een splinternieuwe aflevering uit met Liesbeth List.
Han Peekel volgt Liesbeth List gedurende haar laatste tournee, waarin ze terugkijkt op haar leven als artieste. Maar ook het privéleven van Elly Driessen komt uitgebreid aan de orde.
Uitzending: Avro (Nederland 1) 1 april. 10.55-12.00 uur. Er volgen later herhalingen via het digitale themakanaal Best24. 
(Dit bericht is geschreven op 25 maart 2013)

Noortje Herlaar

Liesbeth tevreden met keuze voor Noortje Herlaar

Liesbeth List heeft Noortje Herlaar, die List gaat spelen in een vierdelige tv-serie over Ramses Shaffy, haar zegen gegeven. "Ik zag haar op de televisie een duet zingen met Maarten Heijmans, de acteur die Ramses gaat spelen en de twee deden dat goed", zegt List in het AD. "Ze keken elkaar aan alsof ze verliefd op elkaar waren. Dat deden Ramses en ik destijds ook, zonder dat wij overigens een verhouding met elkaar hadden." List kende Herlaar niet, maar bij hun ontmoeting gaf ze Noortje enkele tips. "Ik heb haar aangeraden de rol net zo voor te bereiden als ik destijds met Edith Piaf heb gedaan. Van haar heb ik toen alles op dvd bekeken en beluisterd. Ik heb nauwkeurig gekeken hoe ze zat, liep en zong. Ik hoop dat Noortje dat ook met mij wil doen, maar dat laat ik verder aan haar over." List vond het script voor de serie van documentairemaker Michiel van Erp helemaal het einde. "Ik heb het gelezen en er geen woord in veranderd. Ik heb de makers ook enkele plakboeken van mij uit die tijd gegeven. Ik heb er alle vertrouwen in dat het iets moois gaat opleveren." (Dit bericht is geschreven op 18 maart 2013)

Radboud Oncologie Fonds


Het Radboud Ziekenhuis is een actie gestart met als thema: “Wat kan ik doen tegen kanker?”.

Liesbeth List heeft een filmpje opgenomen dat op hun website is te zien, en vraagt aandacht voor deze ziekte.
 

Liesbeth zegt: "Ik zit hier omdat ik zoveel dierbaren, vriendinnen en vrienden, heb verloren aan die vreselijke ziekte kanker. Dat vonnis hangt ons allen boven het hoofd. Eén op de drie Nederlanders sterft aan kanker en ik wil graag dat er geld komt voor onderzoek". Zorg jij ook voor onderzoek tegen kanker in het UMC St. Radboud? Kom in actie voor het Radboud Oncologie Fonds! Klik op de foto hiernaast om het filmpje van Liesbeth te bekijken. (Dit bericht is geschreven op 18 maart 2013)

Klatergoud.


Klatergoud is een nieuw Internet Magazine en gaat over glitter, glamour, de wereld van radio en televisie, film, theater en de showbusiness. Klatergoud Magazine onthult de mens achter de ster!
Ger Lammens (Weekend & Privé) interviewde Liesbeth voor de nieuwe site. Lees hier het interview.

(Dit bericht is geschreven op 18 maart 2013)

Oeuvreprijs voor Liesbeth List.

Er zijn nog kaarten te winnen om aanwezig te zijn bij het concert van Liesbeth en de uitreiking van de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs op 2 april in het DeLamar theater in Amsterdam. Ga snel naar de site van Radio 5 Nostalgia, want op = op! (Dit bericht is geschreven op 12 maart 2013)

De Vrijdag van Vredenburg - Liesbeth in "Judith" van Honegger

Op Goede Vrijdag 29 maart a.s. is Liesbeth List récitante in "Judith" van componist Honegger, tijdens "De Vrijdag van Vredenburg" in Utrecht.
Het werk “Cantique de Pâques” van componist Arthur Honegger wordt vertolkt door mezzosopranen Paula Murrihy en Olivia Vermeulen en de sopraan Marie-Eve Munger. Zij worden begeleid door het Radio Kamer Filharmonie en het Groot Omroepkoor. Liesbeth zal (in het Frans) de verbindende teksten voordragen. Het programma wordt live uitgezonden door Radio 4 van 20.00 – 23.00 uur en op de website van Radio 4 is een live webcast te zien.. Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten. (Dit bericht is geschreven op 12 maart)


Liesbeth List krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

Liesbeth List ontvangt op dinsdagavond 2 april in het DeLaMar de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs en zingt tevens enkele liederen uit haar rijke oeuvre. De zangeres treedt op met haar eigen band. “Radio 5 Nostalgia eert Liesbeth List voor haar oeuvre en haar bijzondere bijdrage aan de lichte muziek. Wij hebben veel respect voor de wijze waarop ze haar carrière vorm heeft gegeven”, zegt Ron Stoeltie, manager muziek van Radio 5 Nostalgia. “Sinds jaar en dag weet Liesbeth een miljoenenpubliek te bekoren met haar prachtige stem, haar mooie liedjes en bovenal haar warmte en persoonlijkheid.” 

Meer informatie en over het bijwonen van deze Gala avond vindt u op de website van Radio 5 Nostalgia. 
(Dit bericht is geschreven op dinsdag 19 februari 2013)

Nieuwe site

Over een paar dagen wordt Liesbethlist.nl in een nieuw jasje gestoken. Achter de schermen is hier de afgelopen maanden druk aan gewerkt.
Doordat we wisselen van provider, kan het zijn dat de site vanaf 1 februari een dag of twee niet bereikbaar is. Daarna wordt alles anders: nóg mooier, met heel veel foto’s en wetenswaardigheden. Liesbeth: "Ik kan niet wachten!" (Dit bericht is geschreven op dinsdag 29 januari 2013)
 

Beslissende film

Afgelopen woensdag stond een kort interview met Liesbeth inNRC Handelsblad, in de rubriek 'De beslissende film van'. Haar keuze viel op 'Les uns et les autres' van Claude Lelouch. Toen ze die film in 1981 zag, besefte ze voor het eerst dat ze een oorlogsslachtoffer was. "Ik kan me niet heel veel meer herinneren van het verhaal, maar door het thema van de film heb ik mezelf vragen gesteld en antwoorden gekregen. Toen was ik geschoond van het leed van de wereld, mijn leed."(Dit bericht is geschreven op vrijdag 25 januari 2013)

Langs Kroegen en Kathedralen

Daan Bartels van de website 'Het Lied' heeft een bijzonder boekje uitgebracht over het Amsterdam van Ramses Shaffy. Liesbeth nam gisteravond het eerste exemplaar in ontvangst, voorafgaand aan een concert in Amstelveen.
Liesbeth: "Een prachtig geschenk! En ja, Ramses hield erg veel van Amsterdam. Je hoort dat terug in zijn liedjes, bijvoorbeeld in Mama Mokum en ’t Is stil in Amsterdam. Met dit bijzonder mooie boekje in de hand kun je letterlijk in Ramses' voetsporen treden."
Het boekje 'Langs kroegen en kathedralen, een speurtocht door het Amsterdam van Ramses Shaffy' kan online worden besteld. Foto: Rink Hof (Dit bericht is geschreven op vrijdag 18 januari 2013)

 

bottom of page