top of page

NIEUWS 2016

​Wilt u altijd direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Liesbeth?

Meld u dan aan op haar Facebook of Twitter pagina.

Concertzender
"Chanson uur met Liesbeth List". 

Op zaterdag 10 december zond de Concertzender haar "Chanson uur" uit met Liesbeth List, waarin alleen Franstalige liederen. Samenstelling en presentatie Sylvester Hoogmoed. 

Naast chansons van Liesbeth zijn o.a. ook te horen: Jacques Brel, Serge Gainsbourg, Juliette Gréco en Ramses Shaffy.
De liederen worden afgewisseld met een interview dat Sylvester met Liesbeth had in 2009.
De uitzending is hier terug te horen.    

 

(Dit bericht is geschreven op 15 januari 2017).

Tijd voor Max - 75 jaar Liesbeth List
Dank voor alle lieve verjaardagswensen.

Ondanks dat ik al mijn hele leven niet aan verjaardagen doe, ontkwam ik er dit jaar niet aan.
In "Tijd voor Max" werd ik behoorlijk in het zonnetje gezet door lieve vrienden, zag ik oude beeldfragmenten terug en waren er bijzondere videoboodschappen van o.a. mijn kleindochter, Jeroen Krabbé, Freek de Jonge en Hans van Willigenburg. Bijzonder verrast was ik door de felicitaties van France Brel, de dochter van, en Charles Aznavour. Onvergetelijk! En niet te vergeten al die lieve berichten op Facebook, kaartjes en bloemen.
Ik wil iedereen hiervoor hartelijk bedanken. En ..... we gaan weer verder: "We zullen doorgaan ".
Tijd voor Max is hier terug te zien.    

 

(Dit bericht is geschreven op 21 december 2016).

Foto: Christophe Vanden Eecke
Trofee voor Liesbeth List

Liesbeth List heeft maandagavond 7 november in Gent (B) de prijs voor het beste Nederlandstalige lied in Nederland en Vlaanderen sinds 1945, in ontvangst genomen.
Zij kreeg de trofee uit handen van Minister President Mark Rutte en zijn Vlaamse collega Geert Bourgeois voor de klassieker : `Pastorale`, geschreven door Lennaert Nijgh en gecomponeerd door Boudewijn de Groot, die zij in 1968 opnam met Ramses Shaffy. "Pastorale" eindigde vorige maand bovenaan in de eerste editie van de zogenaamde Lage Landenlijst, een samenwerking tussen NPO 5 en de VRT 1. 
"Ik vind het een wonder. Een wonder dat het lied niet ouderwets is geworden. Iedereen houdt van dat lied", zei Liesbeth na afloop tegen de Vlaamse televisie. "Dit lied is al bijna 50 jaar oud en nog in iedere voorstelling zing ik het. Een bijzonder en prachtig lied`. 

 

(Dit bericht is geschreven op 9 november 2016).

Lage Landenlijst
Pastorale verkozen tot mooiste lied!

De "Pastorale" van Liesbeth en Ramses is verkozen tot het mooiste Nederlandstalige lied in Nederland en Vlaanderen sinds 1945. Op 15 oktober presenteerden VRT Radio 1 en NPO Radio 5 de hele dag een gezamenlijke uitzending: "De Lage Landenlijst".

De Jury bestaande uit Frits Spits, Jan Hautekiet en taalkundige Vivien Waszink, had 100 nummers geselecteerd, waarbij rekening was gehouden met een evenwichtige verdeling tussen Nederland en Vlaanderen, periodes en genres. Een initiatief van de Nederlandse Taalunie, met medewerking van de kranten De Standaard en NRC Handelsblad.
Op die honderd nummers kon iedereen via Internet stemmen. Dat deden ongeveer 50.000 mensen, met als resultaat de "Pastorale" op nummer 1!

 

(Dit bericht is geschreven op 29 oktober 2016).

Sven Ratzke
Ratzkes Rendez-vous met Liesbeth List

De excentrieke showvedette en sublieme zanger Sven Ratzke presenteert op zaterdag 14 januari (2017) in het Concertgebouw een speciale avond voor en met Liesbeth List. Zij wordt in december 75 jaar.
"De hoogste tijd voor een lofzang op dit icoon van het chanson", aldus Ratzke.

In zijn kenmerkende glamourstijl brengt Sven Ratzke met zijn virtuoze band en enkele gasten een hommage aan Liesbeth.
Vier dit zinderende eerbetoon met Ratzke en zijn gasten mee, onder de kroonluchters van het Concertgebouw. 
De kaartverkoop is begonnen.

 

(Dit bericht is geschreven op 27 september 2016).

Foto: Alex Krans
Benefietconcert Stichting Kuychi

Op  zondag 11 november verleent Liesbeth haar medewerking aan een benefietgala voor de Stichting Kuychi. Deze Nederlandse Stichting stelt geld beschikbaar aan een Stichting in Peru, die aan de allerarmste kinderen onderwijs en medische zorg geeft.

Het concert is in de kerk "Op Hodenpijl" in Schipluiden en begint om 20.00 uur. De kaartverkoop is inmiddels gestart.
Onder begeleiding van Ton Snijders en Peter van Benthem zingt Liesbeth hoogtepunten uit haar carrière met liederen van Ramses, Frank Boeijen, Mikis Theodorakis en Edith Piaf.

 

(Dit bericht is geschreven op 26 september 2016).

Langs het tuinpad van mijn vader
Recordpoging

Op 21 augustus werd, op het Marktplein in het Noord-Hollandse Middenbeemster, een wereldrecord gevestigd door met ruim 800 mensen "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" van Ramses te zingen (terug te zien via de website van RTV Noord Holland).

Om 11.00 uur mocht ik het startsein geven en ook Sjors van der Panne was erbij. Hij hielp de aanwezigen op deze gedenkwaardige zondagochtend om de stromende regen te doen vergeten.

 

(Dit bericht is geschreven op 22 augustus 2016).

Biografie Liesbeth List in de maak.

Fantastisch nieuws! Er is een biografie over mij in de maak.
Het boek wordt geschreven door Dave Boomkes en Richard van de Crommert. Voor het schrijven van het boek mogen de mannen putten uit mijn eigen archief dat ik sinds de jaren 60 minutieus heb bijgehouden.
Krantenartikelen, persoonlijke brieven, alles is bewaard gebleven. Momenteel praat ik wekelijks met Dave en Richard en we gaan terug naar Vlieland om herinneringen op te halen.
Ook hebben de schrijvers gesprekken met zo´n 30 mensen die een rol in mijn leven hebben gespeeld.
Het boek zal in de zomer van 2017 verschijnen. 
n
 

(Dit bericht is geschreven op 21 augustus 2016).

Langs het tuinpad van mijn vader
Langs het tuinpad van mijn vader.

"Adres Onbekend" (NPO Radio 5) is in juli en augustus op vakantie. Tijdens deze zomerstop is het programma "Langs het tuinpad van mijn vader" te beluisteren. In deze zomerserie bezoeken bekende mensen plekken die bepalend zijn geweest voor hun leven en werk.
In deze eerste uizending (17juli) spreek ik met Amy-Lee de Boer over mijn leven en bezoeken wij o.a. het graf van Ramses op Zorgvlied en reizen we af naar Vlieland. Het programma is hier terug te beluisteren.

Andere gasten voor de komende weken zijn o.a.: Fred Teeven, Bert van der Veer, Joris Linssen, Nelli Cooman, Herman Pleij en Foppe de Haan.

 

(Dit bericht is geschreven op 17 juli 2016).

Renée van Wegberg
Renée van Wegberg speelt Liesbeth.

Het is bekend wie de hoofdrol gaat spelen in de musical "LIESBETH": Renée van Wegberg. Een groot talent, ze heeft een geweldige stem en expressie.
Ik was bij de audities aanwezig en ook de andere meisjes die zijn afgevallen waren heel goed. Het was een moeilijke keuze, maar ik ben hier heel erg blij mee.

Theaterproducent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt de biografische musical over mijn leven in het seizoen 2017/2018, dus we moeten nog even geduld hebben.

 

(Dit bericht is geschreven op 17 juli 2016).

LIESBETH, een musical over Liesbeth List

Theaterproducent  DommelGraaf & Cornelissen Entertainment komt met een biografische musical over het leven en de carrière van Liesbeth List. De musical LIESBETH zal vanaf het najaar van 2017 in de theaters te zien zijn in een regie van Paul van Ewijk. 
Artistiek directeur Hans Cornelissen: : Naast onze ambitie om internationale titels in de theaters te brengen blijven we in eigen huis nieuwe producties ontwikkelen, zoals voorheen o.a. "Het meisje met het rode haar", "Op hoop van zegen", "Wat zien ik?! en nu dus de musical over List. "Het levensverhaal van dit icoon is zo intrigrerend.  Als kind geïnterneerd in een Jappenkamp, moeder verloren, pleegouders op Vlieland en op latere leeftijd toch nog een dochter van haar grote liefde.  En dan die ongelofelijke carrière met veel hoogtepunten, maar ook moeilijke periodes, Repertoire van o.a. Shaffy, Brel, Aznavour, Theodorakis, Piaf en Frank Boeijen en daarnaast televisie- en toneelrollen, gouden- en platina platen, Edisons, persprijzen en diverse officiële onderscheidingen". 
Liesbeth: "Ik vind het een wonder dat dit mij mag overkomen. Ik heb er geen woorden voor!"

 

(Dit bericht is geschreven op 19 april 2016).

Passie voor muziek - Liesbeth List en Riv Moryz

Onder de titel "Passie voor muziek" treden Liesbeth List en Riv Moryz zondag 27 november a.s. op in theater Markant in Uden. Een avond waar twee generaties samenkomen en zij hun passie voor muziek delen.
De Nederlandstalige liederen van Liesbeth zullen worden afgewisseld met Franstalige, eigen nummers van Riv Moryz. Liederen met een knipoog naar Jacques Brel. Geen authentieke chansons, maar nummers met een moderne groove, die doen denken aan John Mayer.
De formatie van Riv  bestaat o.a. uit frontman Maurice de Greef, Egbert van Gruythuyzen, Lucas Beukers, Ton Scheepers en Marcel Broersma. Liesbeth zal worden begeleid door Ton Snijders en Peter van Benthem. 
De kaartverkoop start op 20 april.     

 

(Dit bericht is geschreven op 13 april 2016).

Open dag Ramses Shaffy Huis.

Het Ramses Shaffy Huis aan de Oostelijke Handelskade is bijna klaar. Donderdag 7 april was er een Open dag voor alle geïnteresseerden. In het huis komen appartementen voor oudere én jongere kunstenaars, met een prachtig uitzicht over het water.
Vorige week is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Zorggroep Amsterdam Oost. Over 2 maanden is de oplevering en de komende herfst is de opening.
AT5 filmde tijdens de open dag in het nieuwe gebouw.       

 

(Dit bericht is geschreven op 2 april 2016).

Extra voorstelling "Tandem" op Terschelling!

De reprise van "Tandem, het theaterprogramma van Annemarie Oster en mij, loopt ten einde. Met veel plezier hebben wij, samen met Ton Snijders en Peter van Benthem, de afgelopen 2 jaren het programma in Nederland en Vlaanderen gebracht.
Onverwacht mogen we nog één laatste voorstelling doen en wel op Terschelling! Op 3 mei a.s. staat "de Tandem" op "KoersTerschelling", in ET-10 aan de Heereweg in Midsland Noord.
In voorgaande edities van "KoersTerschelling" traden o.a. Stef Bos, Jan Rot en Joris Linssen op. De kaartverkoop is inmiddels gestart.    

 

(Dit bericht is geschreven op 2 april 2016).

Lucía Talamoni wint "Liesbeth Listprijs!

Het "Alliance Française" organiseert jaarlijks het Concours de la Chanson. De 19-jarige Lucía Talamoni uit Nieuwegein ontving dit jaar de "Liesbeth Listprijs Jeunes Artistes".

Deze jonge finaliste van het Fontys Conservatorium Tilburg was volgens de jury origineel en had een goede presentatie.
Zij zong "Je vole" uit de Franse film "La famille Bélier" en werd voortreffelijk begeleid door de pianiste Sophie Moens

 

(Dit bericht is geschreven op 1 april 2016).

bottom of page