Ramses Shaffy Huis

Nieuws
​​​​​​​​​​

Oprichting “Stichting het Ramses Shaffy Huis”
Op dinsdag 12 maart 2013 zijn op het Notariskantoor Spier&Hazenberg door de Voorzitters Liesbeth List en Ed Cools de statuten ondertekend voor de oprichting van de "Stichting Ramses Shaffy Huis".
Op de foto's: Liesbeth List, Bernadette Zevenhuizen (Proud Projects) & Ed Cools. De foto's zijn gemaakt door Jakob Drenth. (Dit bericht is geschreven op 18 maart 2013




Het huis
Het Ramses Shaffy Huis is een kleinschalig, kunstzinnig woon- zorg community voor ‘oudere’ kunstenaars, artiesten en artistieke mensen met een sterke verankering in de wereld van kunst en cultuur. Het idee is om een omgeving te creëren waarin zij hun culturele leven kunnen voortzetten en waar ieder elkaar stimuleert, activeert en motiveert en waar energie 'voelbaar' is.

Het Ramses Shaffy Huis heeft als doel om een interactieve ontmoetingsplek te worden waar de gearriveerde kunstenaars en de jongere generatie samenkomen om hun passie te delen en van gedachten te wisselen over kunst, cultuur, muziek en theater.

Naast de zorg, die op een unieke wijze zal worden geboden zal het Ramses Shaffy Huis een scala aan extra faciliteiten bieden zoals ruimten in de vorm van ateliers, ontmoeting- en expositieruimten, een restaurant en een klein theater die samen een artistieke en inspirerende omgeving moeten gaan vormen en waar het welzijn van de bewoners voorop staat.


De initiatiefnemers
​​​​​​​​​​
Liesbeth List, zangeres en actrice en Ed Cools, zorgbestuurder en voormalig directeur van het Dr. Sarphatihuis -waar Ramses Shaffy verbleef in de periode dat hij verzorging nodig had- zijn de initiatiefnemers die met ondersteuning van Bernadette Zevenhuizen van Proud Project het Ramses Shaffy Huis gaan realiseren.

Het idee is ontstaan toen Liesbeth List en Ed Cools elkaar tegenkwamen op een terras in Amsterdam en in gesprek raakten over goede en respectvolle zorg voor oudere mensen in Amsterdam.

Het Ramses Shaffy Huis omvat een woon- zorg complex met ca. 60 appartementen van 70m2 met zowel appartementen in de sociale als in de vrije huur sector. Het Ramses Shaffy Huis wordt gerealiseerd op basis van het scheiden van wonen en zorg. Daarbij kunnen mensen met een zorgvraag  tot op hoge leeftijd – en de daarmee samenhangende lichamelijke en geestelijke beperkingen – blijven wonen en werken. "door zijn open en transparante karakter zal het huis ook mede toegankelijk zijn voor jonge kunstenaars en buurtbewoners".

Door zijn landelijke functie zal het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam staan; het mekka van de  kunst-, cultuur- en theaterscene. Het entree zal tevens een expositie- en loungeruimte zijn met o.a leestafels, kunst in vitrines en aan de muur. De vleugel van Ramses zal daarin ook zeker een prominente plaats innemen.

Wilt u meer weten over het Ramses Shaffy Huis? Kijk dan op de speciale website of Facebookpagina.