top of page

​Wilt u altijd direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Liesbeth?

Meld u dan aan op haar Facebook of Twitter pagina.

LAATSTE NIEUWS

Foto: Koos Breukel
Foto: Facebook Sven Ratzke
"Frans Banninck Cocq-penning voor Liesbeth List". 

Na afloop van de door Sven Ratzke gebrachte hommage avond aan Liesbeth List in het Concertgebouw in Amsterdam, wachtte Liesbeth een grote verrassing.

Zij ontving uit handen van locoburgemeester Eric van der Burg de Frans Banninck Cocq-penning.
Deze penning wordt alleen toegekend aan personen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Amsterdam. Eerder werden Jeroen Krabbé en Duncan Stutterheim ermee onderscheiden. 
Bekijk hier het filmpje van de uitreiking.    

 

(Dit bericht is geschreven op 16 januari 2017).

"Hommage avond voor Liesbeth List". 

Op zaterdag 14 januari jl. verzorgde het multitalent Sven Ratzke, ter ere van haar 75e verjaardag, een prachtige hommage avond voor Liesbeth List in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam. "Het is de hoogste tijd voor een lofzang op dit icoon van het chanson", aldus Ratzke.
Hij heeft er bewust voor gekozen om samen met enkele collega's een mooie avond te brengen met een programma, met mooie muziek en zang voor Liesbeth en niet voor een hele avond "Liesbeth List liederen". En daar is hij 100% in geslaagd.
Het was een fantastische avond die Liesbeth en het publiek niet snel zullen vergeten.
Er werd opgetreden door o.a. Mathilde Santing, Fay Lovsky, Lavinia Meijer, Annemarie Oster, Frank Boeijen en Ton Snijders. 
De muzikale begeleiding werd verzorgd door: Thijs Cuppen, Florian Friedrich en Haye Jellema.  

 

(Dit bericht is geschreven op 16 januari 2017).

Reportage in weekblad Privé. 

Enkele weken geleden mocht ik op uitnodiging van het weekblad Privé en Correndon  naar Egypte.
Samen met mijn dochter Elisah, haar man Marc en mijn prachtige kleindochter Lìlah, genoten we van een korte vakantie.
We hebben het geweldig gehad! Een prachtig hotel en leuke uitstapjes.

Volgende week, vanaf 1 maart, ligt de Privé in de winkels.

 

(Dit bericht is geschreven op 24 februari 2017).

Renée van Wegberg als Liesbeth List 

Op 2 oktober gaat de musical `LIESBETH` in première in theater Carré. Ik vind het nog steeds onwezenlijk: een musical over mijn leven.
Renée van Wegberg gaat de hoofdrol spelen, de overige spelers worden op 19 april, tijdens een persconferentie, bekend gemaakt.
Deze foto van Renée als Liesbeth is vandaag vrijgegeven. Wat lijkt ze sprekend! Ik moest even goed kijken, dacht dat ik het zelf was. Zo zag ik er inderdaad eind jaren 60, begin 70 uit.

 

(Dit bericht is geschreven op 29 maart 2017).

Cast musical LIESBETH bekend.

Op 19 april jl. is tijdens een persconferentie in theater Carré de volledige cast van de musical "LIESBETH"bekend gemaakt". Naast Renée van Wegberg, die de hoofdrol gaat vertolken, werken mee:
Michael Konings (Ramses), Jonathan Demoor (Rob Braaksma & Jacques Brel), Julia Berendsen (Elisah & Whitney Houston), Rolf Koster (Frank Govers) en Johnny Barendsen (Cees Nooteboom). Job Greuter & Bernice Havenaar zitten in het ensemble. 

De regie is in handen van Paul van Ewijk, het script is van Louis van Beek, voor het decor is  Jos van Veldhoven verantwoordelijk, voor de belichting zorgt Coen van der Hoeven en de kostuums worden verzorgd door Arno Bremers.

Dit alles in een productie van de Graaf & Cornelissen Entertainment BV.
De première is op 2 oktober in theater Carré. Wil je alvast iets zien? Bekijk hier de TRAILER van "LIESBETH" de musical.

 

(Dit bericht is geschreven op 25 april 2017).

2017-028 Musical_Affiche_Robin Kamphuis.
Liesbeth List stopt met optreden.

In januari 2012 maakte Liesbeth List in een interview met de NOS bekend dat haar theatershow tevens haar laatste grote tournee door Nederland en Vlaanderen zou worden. Het reizen, iedere dag in de auto zitten, in de file staan en midden in de nacht thuiskomen werd haar te veel. Helemaal stoppen deed ze echter niet. Liesbeth List wilde alleen nog incidentele optredens doen. Omdat ze echter nog volop in de belangstelling stond, volgden nog het intieme theaterprogramma Tandem en diverse solo-optredens, waaronder een uniek concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Nu vijf jaar later, heeft Liesbeth List besloten om na een zeer omvangrijke carrière van 55 jaar definitief te stoppen met optreden en het geven van interviews, en zich te beperken tot incidentele aanwezigheid bij zeer speciale gelegenheden. Verder zal ze in alle rust gaan genieten van haar familie en vrienden.

Liesbeth: ‘Het is mooi geweest. Ik heb een fantastisch artistiek leven gehad met vele hoogtepunten, en ik heb prachtige, interessante mensen uit binnen- en buitenland leren kennen en met hen mogen samenwerken. De vele prijzen, onderscheidingen en bovenal de liefde van het publiek hebben mij er altijd bovenop gehouden. Ik ben een dankbaar, trots en gelukkig mens.
Op 2 oktober is er nog de feestelijke première van de musical LIESBETH, List in Koninklijk Theater Carré. Ook verschijnt medio oktober mijn biografie De dochter van de vuurtorenwachter, over mijn leven en carrière. Daarmee is alles gezegd. Het is goed.
En vergeet het vooral niet: “Heb het leven lief.”’


(Dit bericht is geschreven op 19 augustus 2017).

Foto: Gregor Servais
Première "Liesbeth" de musical


Op 2 oktober jl. vond in het Koninklijk Theater Carré de première plaats van "Liesbeth" de musical, een productie van de Graaf en Cornelissen Entertainment. Wat was het een prachtige avond! Omringd door familie, vrienden en veel collega's, mocht ik mijn leven herbeleven. Ik ben nu pas weer geland op aarde.

Waanzinnig goed gemaakt met een fantastische cast. Renée van Wegberg, die de dragende hoofdrol voor haar rekening neemt, heeft mijn hart gestolen. Zij gaat nog heel groot worden! Tot in de kleinste details, mimiek, gebaren, het lopen, de oogopslag en de stem. Zo goed ingeleefd, ik keek naar mijzelf.
Het team van de Graaf en Cornelissen: Klasse. Bedankt dat ik dit bij leven heb mogen aanschouwen.
Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar lieve mensen, ga deze musical zien. Het is de moeite waard.

(Dit bericht is geschreven op 5 oktober 2017).

Foto: Musical Journaal
Hommage La List


In augustus 2017 maakte Liesbeth List bekend dat zij na ruim 55 jaar, met onmiddellijke ingang, haar carrière ging beëindigen. In verband met een afnemende gezondheid vond Liesbeth dat zij haar publiek niet meer kon geven wat ze graag wilde en zoals de fans dat van haar gewend waren.
Het nieuws kwam hard aan bij haar fans. Vele Facebook berichten en lieve e-mails vielen haar ten dele.

Dat heeft Liesbeth's dochter Elisah doen besluiten om, samen met haar man Marc Baijens, een hommagemiddag ter ere van haar moeder te organiseren, zodat haar fans haar nog één keer konden ontmoeten en om te genieten van een muzikale List middag.

De Hommage La List vond plaats op 10 juni 2018 in Barneveld.

Bekijk hier een kort verslag met foto's en filmpjes.

 

Poster "Hommage La List"
Charles Aznavour overleden


Zanger Charles Aznavour is in de nacht van 30 september in zijn huis in het zuiden van Frankrijk op 94-jarige leeftijd overleden.
De wereld beroemde chansonnier Aznavour gaf op 3 maart van dit jaar nog een concert in een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam.

Liesbeth List had de eer om met deze grote, kleine man te mogen samenwerken.
In het najaar van 1976 kwam de LP "Charles Aznavour presents Liesbeth List" uit. Een plaat waarop Liesbeth bekende en minder bekende liederen van Aznavour in het Engels vertolkte.
Samen namen zij hiervoor ook het duet "Don't say a word" ("Après l'amour") op.

In februari 1977 was er bij de KRO een gezamenlijke televisiespecial van 50 minuten te zien.

(Dit bericht is geschreven op 1 oktober 2018).

1976 met Aznavour. Foto Mick Rock
bottom of page