Liesbeth List werd geboren op 12 december 1941 in Bandoeng, Indonesië.
In 1962 trad ze voor het eerst op in een Nederlandse televisieshow, waarna een grootse loopbaan volgde. Liesbeth werkte als zangeres veel samen met haar ontdekker en soulmate Ramses Shaffy. Samen maakten ze vele klassiekers, o.a. de Pastorale. Maar ook met internationale artiesten werd samengewerkt, bijvoorbeeld met Charles Aznavour, Gilbert Becaud, Jacques Brel, Mikis Theodorakis en Rod McKuen.
Voor haar muziek ontving Liesbeth vele prijzen, waaronder gouden- en platinaplaten, de Gouden Harp, meerdere Edisons en de Radio 5 Nostalgia Oeuvre Award.

Naast haar carrière als zangeres en actrice, boekte Liesbeth veel succes met haar televisiewerk. In de jaren '60 en '70 werden er in diverse landen vele personality shows van Liesbeth uitgezonden.

Vanaf de jaren '90 speelde Liesbeth in meerdere musicals. Voor haar rol als Edith Piaf, in de gelijknamige musical, ontving ze twee keer de John Kraaijkamp Musical Award.

Deze website is een  eerbetoon aan een onvergetelijk artiest met een groots nationaal en internationaal oeuvre. Bekijk hier de volledige biografie 

 

2010-262 Foto Krijn van Noordwijk_Tekst.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE